<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 05, 2020

Experts: Vasten belangrijk tegen corona

Vasten versterkt het immuunsysteem van het lichaam en dient als een eerste verdedigingslinie tegen het nieuwe coronavirus, zegt medische expert Yusuf Uzun.

Dr. Uzun, specialist in interne geneeskunde en gastro-enteroloog, benadrukt dat een sterk immuunsysteem de belangrijkste beschermende factor is tegen covid-19, afgezien van maatregelen zoals het dragen van een masker, het wassen van de handen en hantering van sociale afstand.

Uzun onderstreept dat het hebben van honger autofagie of ‘beschermende celverzorging’ veroorzaakt bij gezonde vastende mensen zonder aanvullende ziekten. Autofagie is de manier waarop het lichaam beschadigde cellen zuivert om nieuwere, gezondere cellen te produceren.

Ohsumi

De Japanse wetenschapper Yoshinori Ohsumi ontving de Nobelprijs voor Fysiologie of Geneeskunde in 2016 voor het ontdekken van de belangrijkste mechanismen van autofagie.

“Ohsumi heeft aangetoond dat tijdgebonden eten een effect heeft op celvernieuwing en het vertragen van veroudering in het lichaam”, laat de Turkse expert weten.

“Daarom krijgen cellen van het immuunsysteem aan het einde van een hongerperiode van 10 tot 15 uur als gevolg van vasten een ​​sterker en vitaal fysiologisch evenwicht. Bovendien verjongen de cellen zich dankzij verfrissing en worden meer resistent tegen kanker en infecties”, zegt hij verwijzend naar de woorden van Ohsumi.

Hoewel er verdere studies nodig zijn over dit onderwerp, is het duidelijk dat de cellen in het lichaam verjongen door vernieuwing en versterking tijdens honger als gevolg van vasten”, onderstreept Uzun.

De Turkse expert onderstreepte ook het belang van regelmatig slapen en een uitgebalanceerd dieet om het immuunsysteem te versterken.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-05-2020

May 05, 2020
Loading posts...