<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Feb 15, 2019

FBI waarschuwt voor aanslag op moslims

Een nieuw rapport van de FBI toonde donderdag aan dat zelfgemaakte bommen die door veiligheidsdiensten zijn onderschept, daadwerkelijk hoorden bij een plan om een aanslag te plegen op een ​​moslimgemeenschap in New York. “De explosieven zijn echt en hadden het potentieel om schade aan te richten.”

In het rapport, verkregen en gepubliceerd door 13WHAM News gelieerd aan ABC, schetste de FBI drie geïmproviseerde explosiemiddelen die waren gemaakt en concludeerden dat de bommen niet alleen schade aan eigendom, maar ook persoonlijk letsel en zelfs de dood konden veroorzaken.

De FBI reageerde niet op het verzoek van een grote Turkse nieuwsdienst om commentaar.

Brian Colaneri, Vincent Vetromile en Andrew Crysel werden vorige maand gearresteerd nadat het politiebureau in New York een complot had ontdekt om de Islamitische enclave Islamberg met explosieven aan te vallen. De politie arresteerde en beschuldigde ook de 16-jarige Nicholas Pheilshifter in verband met de beoogde aanslag.

Naast drie explosiemiddelen ontdekte opsporingsautoriteiten ook een voorraad van 23 wapens in het huis van Pheilshifter.

Hoewel het rapport door de nieuwszender zwaar is ingeknepen op inhoud, toonde het alsnog een volledig ooggetuigenverslag van een 15-jarige jongen die zei dat Pheilshifter hem in november vorig jaar een van de bommen liet zien, een ‘PVC-buis bedekt met donkere tape’. Pheilshifter wordt momenteel vastgehouden op borgtocht van een miljoen dollar.

Islamberg, 40 mijl vanaf Binghampton, New York, is in de jaren tachtig opgericht door Mubarak Ali Gilani, een geestelijke afkomstig uit Pakistan. Dat gebied maakte plaats voor moslims die ontsnapten aan criminaliteit en armoede die bestond in stedelijke gebieden.

Rechtse groepen beweren dat de stad een toevluchtsoord is voor extremisten en terroristen, maar er is geen bewijs waarop de beschuldigingen zijn gebaseerd.

Een antiterrorisme-analyse uit 2008 van de Amerikaanse militaire academie in West Point concludeerde dat er geen bewijs is dat Islamberg deel uitmaakt van een netwerk van ‘paramilitaire trainingscentra’.

Echter is de moslimgemeenschap meerdere keren doelwit geweest vanwege ongegronde aantijgingen uit rechtse hoek. In 2015 wilde een man uit Tennessee een moskee, school en cafetaria van de gemeenschap platbranden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – WASHINGTON DC | Gepubliceerd: 15-02-2019

Feb 15, 2019
Loading posts...