<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jul 07, 2016

Feest in Gaza: Turkse hulp gearriveerd

De door Turkije gestuurde 11.000 ton humanitaire hulp voor Gaza is met het schip Lady Leyla aangekomen bij de nabij gelegen haven. De eerste lading cadeaus en levensmiddelen zijn inmiddels gearriveerd in Gaza.

Als eerste zijn Palestijnse weeskinderen van het Al-Amal weeshuis blij gemaakt. Die ontvingen hun Turkse cadeaupakketten ter viering van het Ramadanfeest. Het weeshuis wordt door de Turkse internationale hulporganisatie Rode Halve Maan bevoorraad met levensmiddelen en kleding. “Ze vergeten ons nooit”, zegt voorzitter Kerem Kinik. “We proberen hun blij te maken. We zullen ze blijven helpen.”

Feest in Gaza Turkse hulp gearriveerd (3)

Een delegatie uit Turkije, die ook is gearriveerd in Gaza, zal de 11.000 ton humanitaire hulpgoederen georganiseerd uitdelen. Daarin bevinden zich 13.775 voedselpakketten, duizenden tonnen meel, suiker, zonnebloemolie en rijst met daarnaast 100.000 kledingstukken, 20.000 schoenen en speelgoed voor 10.000 kinderen..

Onderdirecteur van het Palestijnse ministerie van Sociale Zaken, Yusuf Ibrahim, geeft aan dat de hulpgoederen uit Turkije aan ruim 10.000 Palestijnse families zullen worden uitgedeeld. “We hebben een lijst gemaakt van behoeftige families en opslagplaatsen ter beschikking gesteld. Dat is ons taak als ministerie. De voedselpakketten en hulpgoederen worden tijdens en na het Ramadanfeest door de Turkse en Palestijnse Rode Halvemaan uitgedeeld in Gaza. We zijn trots op wat de Turkse regering doet voor de Palestijnen”, vertelt Yusuf Ibrahim.

Feest in Gaza Turkse hulp gearriveerd (4)

De Turkse consul-generaal in Jeruzalem, Mustafa Sarnıç, gaf tijdens een toespraak aan dat er nog meer hulp zal komen vanuit Turkije. “Daarnaast doen we er alles aan om het energie- en waterprobleem in Gaza op te lossen. Volgende week arriveert een delegatie van experts van het Turkse ministerie van Energie. Er zullen nog meer hulpgoederen arriveren vanuit Turkije”, aldus Sarnıç.

Feest in Gaza Turkse hulp gearriveerd (5) Feest in Gaza Turkse hulp gearriveerd (2)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – OPT – GAZA

Jul 07, 2016
Loading posts...