<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 23, 2021

Feest in Turkije: TCG Istanbul te water gelaten

In de Turkse megastad Istanbul is zaterdag een marineschip van eigen makelij te water gelaten. De 113 meter lange TCG Istanbul is het vijfde marineschip dat Turkije heeft gebouwd voor de eigen zeemacht.

“Turkije is verplicht om zowel militair en economisch als diplomatiek sterk te blijven”, sprak de aanwezige Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

“Dat is nodig om de nationale veiligheid te garanderen en om de rechten van medemensen te verdedigen. Landen die afhankelijk zijn op het gebied van defensie en technologie kunnen niet met vertrouwen naar hun toekomst kijken”, zei de Turkse president tijdens de ceremonie in de marinehaven.

TCG Istanbul wordt nog uitgerust met inheemse infrarood zoek- en volgsystemen die zijn ontwikkeld door de Turkse defensiegigant Aselsan. Ook is gemeld dat het schip wordt geïntegreerd met een elektronisch aanvalsysteem en geleide raketten en anti-torpedoschilden van Turkse makelij aan boord zal hebben.

Het schip valt onder het nationale marineschipprogramma MILGEM. Daarmee worden acht multifunctionele korvetten en fregatten gebouwd voor een reeks missies, waaronder verkenning, bewaking, vroegtijdige waarschuwing, onderzeebootbestrijding en amfibische operaties.

Pakistan

Erdoğan gaf ook het startsein van de bouw van het inmiddels derde marineschip voor Pakistan. “De groeten aan onze Pakistaanse broeders waarmee we een unieke broederschap genieten.”

TCG Anadolu

Turkije bouwt ook keihard verder aan de TCG Anadolu, een compleet vliegdekschip van eigen makelij. (LEES meer + FOTO’S)

Export

Turkije voert ook soortgelijke marineschepen uit. In oktober vorig jaar ontving Qatar zijn grote aanwinst (LEES meer + FOTO’S).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-01-2021

Jan 23, 2021
Loading posts...