<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Sep 22, 2017

Feest bij Turkish Airlines: grote order nieuwste Boeings

De nationale luchtvaartmaatschappij van Turkije heeft een order geplaatst voor veertig nieuwe Boeing 787-900 toestellen. De toestellen hebben samen een cataloguswaarde van elf miljard dollar.

Dat werd donderdag bekend tijdens een ceremonie bij Boeing, waar ook de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan aanwezig was.

De bestelde toestellen zullen vanaf 2019 tot en met 2023 afgeleverd worden aan Turkish Airlines. Het grotere type -900 van de 787 Dreamliner-familie is het nieuwste dat Boeing te bieden heeft en is een van de modernste passagiersvliegtuigen. De B787-900 wordt beschouwd als een prestigieus langeafstandsvliegtuig.

De bestuursvoorzitter van Turkish Airlines reageerde na zijn handtekening op het contract dat Turkish Airlines zijn vloot nog verder wil versterken nu de nieuwe derde luchthaven van Istanbul, de grootste ter wereld, al volgend jaar opengaat.

Turkish Airlines beschikt over de jongste vloot van Europa en is zes keer op rij de beste luchtvaartmaatschappij van Europa gekozen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – NEW YORK | Gepubliceerd: 22-09-2017

Sep 22, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...