<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 15, 2015

Felle kritiek op Charlie Hebdo na spot met vluchtelingen en aangespoelde kind Aylan

Het Franse satirische magazine Charlie Hebdo heeft onlangs weer voor veel kritiek gezorgd. In de recente uitgave van het blad staat een spotprent met daarop vluchtelingen en de driejarige Aylan Kurdi die dood was aangespoeld op de Turkse kust.

“Zo dichtbij, maar…” staat er op de achterkant van het blad, boven de foto van de verdronken peuter. Verwijzend naar de broer van Aylan, de vijfjarige Galip die ook verdronken is samen met de peuter, staat er een billboard van een fastfoodketen met daarop “Promo, Twee kindermenu’s voor de prijs van één.”

In een andere spotprent loopt er een man over water met daarop de tekst “Het bewijs dat Europa christelijk is. Christenen lopen over water. Moslimskinderen zinken.”

 
De cartoons hebben tot veel negatieve reacties geleid op sociale media. Veel gebruikers hebben hun kritiek geuit op het blad en vonden de cartoons aanstootgevend en provocerend. Veel mensen vinden dat de grenzen van de persvrijheid zijn overschreden en het om een haatmisdaad gaat.

Eerder maakte een cartoonist van Charlie Hebdo, Renald Luzier, een spotprent over de Heilige Profeet Mohammed wat leidde tot een aanval op het kantoor van het tijdschrift. Luzier nam later ontslag en zei dat hij een trauma heeft opgelopen en slapeloze nachten heeft. Na de aanslag kreeg Charlie Hebdo 4,3 miljoen euro aan donaties binnen. Het tijdschrift zat in financiële problemen.

 

© Turksemedia.nl | AA – PARIJS

Sep 15, 2015
blog comments powered by Disqus
Loading posts...