<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 16, 2016

Felle kritiek Turkije op Nederland vanwege arrestatie journalist

Het Turkse directoraatgeneraal Pers en Communicatie (BYEGM) heeft vrijdag gereageerd op de arrestatie van de Turks-Nederlandse journalist Fatih Özyar in Zaandam. Hij zat 15 uur lang vast en kreeg een geldboete, terwijl hij volgens BYEGM opnames maakte op de openbare weg en zijn perskaart had aangetoond.

“Het is zeer jammer om te zien dat degenen die steeds met kritiek komen dat de persvrijheid in Turkije in het geding is, zelf niet zien dat er onderdrukkende maatregelen plaatsvinden in eigen land”, stond in de verklaring van BYEGM.

“We veroordelen het buitensporige optreden van de Nederlandse politie. Er worden in de laatste tijd in Nederland extreme maatregelen genomen tegenover journalisten. Wij maken ons zeer zorgen hierover in het kader van de persvrijheid en vrijheid van meningsuiting”, liet het Turkse directoraat-generaal Pers en Communicatie weten.

Erdoğan

BYEGM liet ook weten op de hoogte te zijn dat de gebeurtenissen in Nederland worden afgeschoven op Turkije en de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. “Sommige Nederlandse mediagroepen maken daarbij ook gebruik van vijandige uitingen. We nemen deze vijandige uitingen op als haatreacties en veroordelen deze met klem”, aldus BYEGM.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA

Sep 16, 2016
Loading posts...