<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 17, 2015

Felle woordenwisselingen tijdens APB, Kuzu: “Wilders is een xenofobe herder, partijen volgen hem als makke schaapjes”

De Algemene Politieke Beschouwingen, waar fractieleiders van de partijen in de Tweede Kamer de Miljoenennota en de Rijksbegroting bespreken, hebben geleid tot flinke woordenwisselingen tussen Kamerleden.

PVV-leider Geert Wilders haalde de woede op de hals bij de Kamerleden toen hij sprak over de vluchtelingenproblematiek. Wilders beweerde dat het kabinet bloed aan de handen heeft als er een aanslag wordt gepleegd door moslims die naar Nederland zouden komen als vluchteling.

Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu zei dat Wilders aanzet tot haat en medeverantwoordelijk is als er bloed vloeit. “Beseft Wilders wat zijn uitspraken in de Tweede Kamer doen in het land? Door de uitspraken van Wilders zijn veertig procent van de moskeeën in Nederland aangevallen.”

Kuzu las een mail voor van de PVV-achterban waarin stond dat “de moslims moeten oprotten, ze een kopje kleiner gemaakt moeten worden en de PVV zal overwinnen” en liet een foto zien van een moskee die aangevallen is en beklad is met de tekst “Geert Wilders”.

“Als er straks weer een asielzoekerscentrum wordt aangevallen, zoals dat laatst in Duitsland is gebeurd, is Wilders daar aansprakelijk voor”, aldus Kuzu.

GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver noemde Wilders een xenofoob. “Ik heb geen greintje menselijkheid gezien bij Wilders”, zei Klaver. SGP-Kamerlid Kees van der Staaij zei dat “ieder mens een medemens is en geen ongedierte.” SP-leider Roemer zei dat de PVV-voorman “haat aan het zaaien is en groepen tegen elkaar opzet.”

Tunahan Kuzu had nog meer te zeggen over de PVV en de politiek in Den Haag over de andere onderwerpen zoals integratie: “Nederland verhardt, verrechtst en verruwt. Van het 10-puntenplan van Geert Wilders uit 2004, zijn bijna alle punten door andere politieke partijen overgenomen. Geert Wilders is een xenofobe herder en de andere partijen lopen als makke schaapjes achter hem aan. Waar gaat de kudde naartoe? Naar een weide waar alleen witte schaapjes welkom zijn? Een weide waar zwarte schaapjes worden buitengesloten? Daar zitten ze met zijn allen in vak X: de xenofoben van de PVV. Treurig, treurig hoe zij de politiek met hun xenofobe praatjes besmetten. In politiek Den Haag lopen we achter op de werkelijkheid van de samenleving. Politiek Den Haag blijft krampachtig over integratie spreken. Maar integratie zou helemaal geen issue meer moeten zijn. Mensen die hier opgegroeid zijn, hoeven helemaal niet te integreren. Die zijn gewoon Nederlander. Niemand is meer Nederlander dan een ander. Wij zijn allemaal Nederlanders en Nederland is van ons allemaal. Wen daar maar aan!”

Ook lag premier Rutte onder vuur. Zo zei D66-leider Pechtold dat de premier beter kon vertrekken als hij niets deed aan de werkloosheid in Nederland. Volgens SP-leider Roemer heeft Rutte de koning laten liegen over de koopkracht van gepensioneerden en mensen met een uitkering.

 

© Turksemedia.nl

Sep 17, 2015
Loading posts...