<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 19, 2022

FIFA-baas verdedigt Qatar en haalt zwaar uit naar Europa en WK-critici

FIFA-president Gianni Infantino heeft zaterdag Qatar verdedigd en met name West-Europeanen en WK-critici beticht van hypocrisie en racisme. De kritiek richting Qatar is “ontzettend onrechtvaardig”.

Doha krijgt steeds meer Europese kritiek vanwege een recent alcoholverbod en de rechten van arbeidsmigranten. “De werkomstandigheden in Qatar zijn superieur aan die van Europese immigranten”, benadrukte Infantino op een persconferentie in de Qatarese hoofdstad Doha. Zijn uithaal duurde meer dan een uur.

“Europa moet stoppen met de kritiek en zich concentreren op het verbeteren van de omstandigheden van zijn migranten”, zei de geïrriteerde baas van de FIFA.

“Als ik bedenk wat wij Europeanen de afgelopen 3.000 jaar hebben gedaan, dan zouden wij ons de komende 3.000 jaar moeten verontschuldigen voordat we morele lessen gaan prediken”, sneerde de baas van FIFA. “Nu Europa gas nodig heeft, komen alle regeringsleiders plotseling naar Qatar. Kijken ze dan naar de arbeidsomstandigheden? Nee. De FIFA en Qatar doen dat wel, al jaren.”

Ook kregen westerse journalisten een veeg uit de pan. “Er leven een miljard mensen met een beperking, geen journalist die er naar omkijkt. In Zwitserland, waar ik leef, is pas sinds de jaren 90 volledig stemrecht voor vrouwen. Laten we eerst eens in de spiegel kijken.”

Infantino herinnerde iedereen aan het feit dat Qatar een soevereine staat is en geen aanbevelingen van buitenaf nodig heeft over de rechten van werknemers. “Ik ben trots op iedereen die heeft bijgedragen aan dit evenement.”

Het WK voetbal in Qatar start zondag 20 november en duurt tot en met 18 december.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-11-2022

Nov 19, 2022
Loading posts...