<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 30, 2016

Financial Times lovend over Turkse economie: ze blijven sterk

Het Britse internationale zakendagblad Financial Times heeft in een analyse van de Turkse economie geschreven dat het land ondanks flinke gebeurtenissen sterk blijft.

“In de laatste jaren is de Turkse economie steeds met zes tot acht procent gegroeid. Dit jaar is de groei een trage drie procent, ondanks een nieuwe premier, drie grote terreuraanslagen en een couppoging”, schreef Jonathan Wheatley namens Financial Times. “Turkije blijft een van de weinige landen die toch zo heeft kunnen groeien.”

Wheatley was positief over de Turkse regering. “Men kan niets zeggen tegen de financiële discipline van de Turkse regering. Het begrotingstekort is in de laatste zes jaar gedaald tot 1,5 procent van het BNP. West-Europese landen zijn daar jaloers op.”

Het mooie aan Turkije is dat het op de lange termijn toch goed gaat met het land, stelt Wheatley. “Als we niet per kwartaal kijken maar naar de lange termijn, is het resultaat altijd positief voor het land. Dat is het mooie aan Turkije.”

Het aantal buitenlandse investeerders is afgenomen in de laatste maanden, maar de daling zal niet lang meer duren, staat in de analyse. “De regering speelt hierop in en voert hervormingen door. Ze streven ernaar om het vertrouwen van beleggers weer te winnen. Ze spreken zelfs met hun.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 30-11-2016

Nov 30, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...