<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 31, 2017

Finland erg lovend over Turkije: Istanbul is hoofdstad van de wereld

Turkije is op politiek gebied een zeer belangrijk land voor Finland.

Dat laat de Finse ambassadrice in Ankara Paivi Kariamo in een interview weten.

“Mijn werkzaamheden als ambassadrice van Finland begon na de mislukte couppoging in Turkije. Niet alleen ik, maar alle ambassadeurs volgden alles zeer nauw”, zegt de Finse. “Op politiek gebied blijft Turkije een zeer belangrijk land voor Finland. Daarom is onze ambassade hier in Ankara qua omvang zeer groot.”

De Finse ambassadrice vertelt dat ze altijd al in Turkije wilde werken. “Ik ben erg tevreden met mijn toewijzing naar Turkije. Ik wilde in Turkije zijn.”

In de Turkse badplaats Alanya wonen veel Finnen, laat Kariamo weten. “Het Finse volk houdt van Turkije. Onze talen hebben zelfs enkele gemeenschappelijke punten. De taalstructuur en sommige woorden zijn en betekenen exact hetzelfde, zoals ‘kalabalık’ (drukte).”

Kariamo, die met name onder de indruk is van de Turkse steden Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Antalya, Izmir en Trabzon, maakt ook een opvallende opmerking over de Turkse metropool Istanbul. “Ik dacht altijd al, nog voordat ik ambassadrice werd, dat Istanbul de fascinerende hoofdstad van de wereld is.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 31-12-2017

Dec 31, 2017
Loading posts...