<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 15, 2020

First lady Turkije een van invloedrijkste moslims

Het Institute of Peace and Development (INSPAD) heeft de first lady van Turkije, Emine Erdoğan, uitgeroepen tot een van de tien invloedrijkste moslimfiguren ter wereld.

Het internationale denktank, dat tegelijkertijd opereert vanuit Pakistan en België, nomineert Erdoğan voor de International Peace Awards 2020 vanwege haar diensten op verschillende gebieden.

De lijst bevat ook de voormalige Maleisische premier Mahathir bin Muhammad, hoofd van de Bahreinse Vrouwenraad Shaikha Noora Al Khalifa, secretaris-generaal van de Moslim World League Mohammad bin Abdulkarim Al-Issa van Saudi-Arabië, Amerikaans congreslid Ilhan Omar, lid van het Britse House of Lords Lord Nazir Ahmed, voorzitter van het Islamitische instituut van Pakistan Sahibzada Sultan Ahmed Ali en Ibrahim Bin Salah Al-Naumi, de onderminister van hoger onderwijs en voorzitter van het Doha International Centre for Interreligith Dialogue in Qatar.

INSPAD-president Muhammad Tahir Tabassum verklaarde dat Emine Erdoğan is gekozen vanwege haar geweldige diensten op het gebied van sociale ontwikkeling met een focus op empowerment van vrouwen, het milieu, cultuur, kunst en sociaal bewustzijn.

Het grote orgaan, dat 5.000 vredesambassadeurs en meer dan 12.000 leden uit verschillende landen heeft, selecteert elk jaar vooraanstaande moslimfiguren over de hele wereld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 15-09-2020

Sep 15, 2020
Loading posts...