<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Apr 01, 2024

First lady Turkije leidt mondiale beweging afvalvrij en duurzaam leven

Turkije heeft onder leiding van first lady Emine Erdoğan zaterdag, de Internationale Zero Waste Dag, de mondiale beweging voor een afvalvrij en duurzaam leven geleid.

Dat verklaarde het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nu de wereld voor de tweede keer de Internationale Zero Waste Dag viert, staat Turkije voorop in een diepgaande transformatie naar een ‘groenere en schonere wereld’, schreef het ministerie op X.

Mensen over de hele wereld worden aangespoord om kleine maar impactvolle acties te ondernemen om bij te dragen aan het zero waste-initiatief, door “nee te zeggen tegen plastic voor eenmalig gebruik en ja tegen recycling en duurzame producten”, benadrukte Ankara.

Het Turkse leiderschap in deze beweging onderstreept de toewijding van het land aan milieubeheer en vormt een inspirerend voorbeeld voor landen over de hele wereld, is onderstreept.

De first lady leidde al sinds het begin de zero waste-beweging in Turkije en hielp deze uitgroeien tot een mondiaal initiatief, culminerend in de goedkeuring door de Algemene Vergadering van de VN in december 2022 van een resolutie ter ondersteuning van zero waste-principes.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 01-04-2024

Apr 01, 2024
Loading posts...