<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 18, 2018

Flink meer passagiers op Turkse luchthavens

Turkse luchthavens hebben dit jaar tussen januari en november bijna 197 miljoen passagiers verwelkomt, een stijging van 9,7 procent op zowel binnenlandse als internationale vluchten.

Dat meldt de luchthavenautoriteit van Turkije (DHMI).

Uit officiële cijfers blijkt dat 46,7 procent van alle passagiers een internationale bestemming had.

Van de 56 luchthavens in het land is Istanbul’s Atatürk Airport aan de Europese zijde de meest actieve met ongeveer 63 miljoen passagiers. Daarvan hadden 18 miljoen een binnenlandse vlucht, 45 miljoen vlogen van of naar het buitenland.

De tweede drukste luchthaven is luchthaven Sabiha Gökçen aan de Anatolische kant van Istanbul met ongeveer 31,5 miljoen passagiers, een stijging van 9 procent in dezelfde periode vorig jaar.

De luchthavens in de vakantiestad Antalya (30,7 miljoen), de hoofdstad Ankara (15,6 miljoen) en de Egeïsche provincie Izmir (12,5 miljoen) volgden de vliegvelden in Istanbul.

DHMI verklaart ook dat het totale luchtverkeer in het Turkse luchtruim – inclusief overflights – 6 procent is gestegen en 1,87 miljoen vluchten bereikte, terwijl in dezelfde periode in totaal 3,54 miljoen ton vracht en post is vervoerd.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-12-2018

Dec 18, 2018
Loading posts...