<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 30, 2017

Fractiechef verdedigt Turks-Duitse minister met nazi-uithaal naar AfD

De Duitse politieke partijen SPD en CDU hebben naar aanleiding van racistische uitingen van de extreemrechtse AfD-lijsttrekker Alexander Gauland woedend gereageerd. Die zei afgelopen weekend bij een campagnebijeenkomst dat hij de Duitse minister Aydan Özoğuz, met Turkse achtergrond, “naar Anatolië” wil laten “afvoeren” om daarmee “af te zijn van haar als stuk vuil” .  

“Gauland praat als een nazi”, reageerde fractiechef Thomas Opperman van de SPD, de partij waar Özoğuz tevens vicevoorzitter van is. “Afd is een schande voor Duitsland”, schreef Opperman op Twitter.

De partij van bondskanselier Angela Merkel, CDU, had ook kritiek op de extreemrechtse lijsttrekker: “Özoğuz is een Duitse staatsburger met Turkse achtergrond. Ze is minister (van Immigratie en Integratie) namens de bondsregering. Dit heet racisme [wat Gauland doet].”

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken had ook een opmerking. Woordvoerder Rainer Breul reageerde tijdens een persconferentie op een vraag hierover dat de woorden van Gauland “Duitsland in het nauw drijven in de internationale arena.”

Breul zei namens minister Sigmar Gabriel (Buitenlandse Zaken) ook dat “dit soort slechte uitspraken internationaal worden opgemerkt en onacceptabel zijn voor democraten.” Hij merkte ook op dat “hierdoor overal ter wereld dit doet denken aan de slechtste herinneringen van Duitsland.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 30-08-2017

Aug 30, 2017
 • Ozturk

  De ware aard…
  Maar onze president mag het niet benoemen, de Duitse leiders zelf wél.

 • Ben Steker

  Maar uw geliefde president benoemd het wel, keer op keer hardop naar verschillende landen.
  Wat dat betreft staat hij op hetzelfde niveau als deze Alexander Gauland .
  Uitspraken van precies dezelfde strekking !
  Het klopt…….de ware aard.

 • Levooo1995

  Ben Steker u bent de zoveelste troller….. amk. Jullie denken alleen maar aan centjes en niet aan 🇹🇷🇹🇷🇹🇷🇹🇷

 • Ben Steker

  Wou u soms ontkennen dat uw geliefde president verschillende landen heeft weggezet als nazi’s en fascisten ? Of wordt dit soms niet vermeldt in de weinig over gebleven kranten of op TRT ? Ik heb het hem toch zelf zien schreeuwen in een microfoon.
  Nogmaals…de ware afkomst verloochend zich niet.

 • Ozturk Aslam

  Ik hoop dat de noodtoestand spoedig wordt ingetrokken in Turkije en er weer een eerlijkere politieke verhouding komt in Turkije. Ik durf al zelf bijna niets meer te zeggen over Erdogan uit angst voor represailles naar mijn familie toe. Ik ben erg bezorgd over de toekomst van mijn lokale familie en ikzelf.

 • Ayhan

  hpu jij je nou eens bezig met je dictator sisi
  sukkel kijk eens wat die hond daar doet je landgenoten afmaken (dat interesseert je niet he alleen al omdat de meesten moslims zijn en jij niet he )

 • Ayhan

  senin yalanini ……… dangalak
  je bent een smerige leugenaar neem je moer in de zeik niet ons loslopend stuk vuil

 • Ayhan

  rund dat je hebt je “”achternaam “” verkeerd geschreven daaruit merk je al dat je geen Turk bent het is Aslan en geen Aslam PIC

 • Ha

  Nazi’s blijven nazi’s enkel veranderd hun communicatie totdat ze aan niemand verantwoording moeten afleggen

Loading posts...