<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Aug 30, 2017

Fractiechef verdedigt Turks-Duitse minister met nazi-uithaal naar AfD

De Duitse politieke partijen SPD en CDU hebben naar aanleiding van racistische uitingen van de extreemrechtse AfD-lijsttrekker Alexander Gauland woedend gereageerd. Die zei afgelopen weekend bij een campagnebijeenkomst dat hij de Duitse minister Aydan Özoğuz, met Turkse achtergrond, “naar Anatolië” wil laten “afvoeren” om daarmee “af te zijn van haar als stuk vuil” .  

“Gauland praat als een nazi”, reageerde fractiechef Thomas Opperman van de SPD, de partij waar Özoğuz tevens vicevoorzitter van is. “Afd is een schande voor Duitsland”, schreef Opperman op Twitter.

De partij van bondskanselier Angela Merkel, CDU, had ook kritiek op de extreemrechtse lijsttrekker: “Özoğuz is een Duitse staatsburger met Turkse achtergrond. Ze is minister (van Immigratie en Integratie) namens de bondsregering. Dit heet racisme [wat Gauland doet].”

Het Duitse ministerie van Buitenlandse Zaken had ook een opmerking. Woordvoerder Rainer Breul reageerde tijdens een persconferentie op een vraag hierover dat de woorden van Gauland “Duitsland in het nauw drijven in de internationale arena.”

Breul zei namens minister Sigmar Gabriel (Buitenlandse Zaken) ook dat “dit soort slechte uitspraken internationaal worden opgemerkt en onacceptabel zijn voor democraten.” Hij merkte ook op dat “hierdoor overal ter wereld dit doet denken aan de slechtste herinneringen van Duitsland.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN | Gepubliceerd: 30-08-2017

Aug 30, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...