<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 07, 2018

Frankrijk arresteert tientallen studenten

De Franse politie heeft 32 studenten gearresteerd tijdens protesten tegen plannen van de regering om het onderwijs in het land te herzien.

Studenten in meerdere Franse steden protesteerden tegen het onderwijsbeleid van president Emmanuel Macron. De belangrijkste hervormingen van zijn regering omvatten wijzigingen in het baccalaureaat examen, die studenten moeten doorlopen om in aanmerking te komen voor deelname aan de universiteit.

Zes studenten werden vastgehouden tijdens een demonstratie op het Stalingrad-plein in Bordeaux nadat ze voertuigen hadden beschadigd en projectielen naar de politie gooiden.

In het zuiden van Toulouse werden nog 13 studenten vastgehouden vanwege schade aan het milieu en het aanvallen van de politie.

De spanningen waren ook hoog tussen de politie en studenten in de gemeente Henin-Beaumont, waar studenten een groot aantal afvalbakken in brand staken voor een middelbare school. Dertien studenten werden tijdens die demonstraties gearresteerd.

Ongeveer 100 middelbare scholen in het hele land waren deze week geblokkeerd door betogende studenten. De lessen op die scholen werden geheel of gedeeltelijk verstoord.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – PARIJS | Gepubliceerd: 07-12-2018

Dec 07, 2018
Loading posts...