<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Oct 24, 2020

Frankrijk draait door: dameszwemmen gevaarlijk voor maatschappij

Het aparte zwemuurtje voor vrouwen in zwembaden vormt een gevaar voor de Franse maatschappij.

Dat stelde de Franse economieminister Le Maire zaterdag tijdens een radioprogramma van Europe 1.

Volgens hem buigt zijn land zich voor de “politieke Islam”, die hij omschreef als een “terroristische ideologie”. Hij ziet dan graag dat dameszwemmen [voor onder andere moslima’s], die hij ook lafheid noemde, ook snel verdwijnen.

Halalschappen

Vorige week uitte de Franse binnenlandminister Gerald Darmanin zijn ongenoegen over aparte winkelschappen van supermarkten waar halalproducten worden verkocht. “Dit is allemaal hoe het begint”, zei hij op afkeurende wijze.

Macron

De Franse president Emmanuel Macron zei op 2 oktober dat zijn regering werkt aan een wetsvoorstel om naar zijn eigen zeggen de “Islamistische separatistische ideeën” in zijn land te bestrijden. Het voorstel wordt op 9 december voorgelegd aan de ministerraad.

Islamofobie

Frankrijk zit in de ban van toenemende Islamofobie, ook aangewakkerd door de Franse staat, zo officieel verwoord door Turkije. Ankara noemt Macron, die een ‘nieuwe Islam’ beoogt, “een mislukte politicus en gevaarlijke provocateur”. (LEES meer)

De grootste oppositiepartij van Turkije, CHP, beschuldigt Macron van het voeden van “radicalisering van personen”.

“Mensen zoals jij [Macron] hebben gelovigen mentaal verdoofd en van de echte Islam weggehouden. Dat zijn [jullie] jihadisten. De jihadisten zijn ongelovigen die het Westen en imperialisten tussen ons hebben losgelaten. Jihadisten hebben helemaal niets te maken met het geloof, de Koran of Allah. Lees de Koran eens zelf door”, aldus CHP. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 24-10-2020

Oct 24, 2020
Loading posts...