<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Sep 16, 2021

Frankrijk schorst 3.000 gezondheidswerkers wegens weigeren coronavaccin

In Frankrijk zijn 3.000 gezondheidswerkers op non-actief gesteld omdat ze niet zijn gevaccineerd tegen corona.

Dat verklaarde de Franse minister van Volksgezondheid donderdag.

“Gisteren zijn er zo’n 3.000 schorsingen opgelegd aan personeel van gezondheids- en sociale zorginstellingen die niet zijn gevaccineerd”, vertelde Olivier Veran aan RTL-radio.

“Enkele tientallen” hebben ook hun ontslag ingediend vanwege de vaccinatiedwang, voegde hij eraan toe.

Het nationale besluit dat recent is ingevoerd treft ongeveer 2,7 miljoen mensen in de gezondheidszorg in heel Frankrijk.

Het mandaat werd voor het eerst aangekondigd door president Emmanuel Macron in een televisietoespraak op 12 juli. Hij gaf als deadline 15 september voor alle verpleegkundigen, artsen, particuliere zorgverleners en personeel in verzorgingshuizen, brandweerlieden, paramedici, hulpdiensten en sommige gendarmes.

Gezondheidspersoneel wordt met het nieuwe mandaat gedwongen om een ​​volledig vaccinatieschema tegen covid-19 te tonen, oftewel een bewijs van ontvangst van de eerste dosis vaccinatie en een negatieve coronatest uitgevoerd in de afgelopen 72 uur.

Het ministerie van Volksgezondheid schat dat 12 procent van het ziekenhuispersoneel en 6 procent van de artsen in privépraktijken nog moeten worden gevaccineerd. Meer dan 88 procent van de zorgverleners in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen zou ten minste één injectie hebben gekregen en 94 procent in sommige gebieden.

Een verplichte gezondheidspas, een bewijs van vaccinatie of een negatieve test, werd voor het eerst van kracht op 9 augustus, waarna een aanzienlijk aantal Fransen naar apotheken en vaccinatiecentra gingen voor een coronaprik.

De coronapas is verplicht voor toegang tot alle openbare locaties, waaronder restaurants, bars, cafés, bioscopen en concertzalen. Dat zorgde voor massale protesten met aantallen boven de 200.000.

In Frankijk is 63,9 procent van de bevolking gevaccineerd. Dat zijn zo’n 42,9 miljoen mensen. In het land zijn in totaal 7 miljoen coronabesmettingen en 115.829 gerelateerde sterfgevallen bekend.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 16-09-2021

Sep 16, 2021
Loading posts...