<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 13, 2019

Frankrijk tot op bot vernederd na wanhopige uithaal naar Turkije

Het zit de Franse parlementariër Sonia Krimi niet mee. Na haar poging om Turkije van genocide te betichten tijdens een NAVO-bijeenkomst in Antalya en haar uiting dat er “veel landen zijn die de PKK niet als terroristische organisatie beschouwen” en ze daardoor een veeg uit de pan kreeg van Turkije, was het binnen vierentwintig uur opnieuw raak.

In een Twitterbericht schreef ze dat de “arrogante” Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu haar had geblokkeerd op Twitter en betichte Turkije daardoor van een antidemocratische en ondiplomatieke handeling. Echter had Krimi niet het juiste Twitteradres van Çavuşoğlu gevonden, waardoor ze dacht dat ze uit de lijst was gezet van de Turkse minister. Er was namelijk geen sprake van een blokkering, maar een fout van de Franse parlementariër zelf.

Mega-uithaal

Vrijdag incasseerde Krimi een harde verbale klap nadat haar genocide-aantijging een stevige reactie kreeg van de Turkse minister. “Frankrijk is gewend om de baas te spelen, andere landen te bekritiseren en hen te vernederen. Frankrijk is gewend om zomaar [eenzijdige] besluiten te nemen.”

“Hoe zit het met de besluiten van het Franse constitutioneel hof en het EHRM die haaks staan tegenover de besluiten van Macron [aangaande de Armeense kwestie uit 1915]. En dan hebben jullie het over democratie en vrije meningsuiting terwijl ik van jullie niets daarover mag zeggen. Welke geringe informatie heeft Macron daarvoor gebruikt? Hebben jullie wel gelezen wat de VN hierover zegt? Macron doet aan populisme. Frankrijk is het laatste land dat Turkije de geschiedenisles mag voorlezen gezien de Franse daden in Algerije en Rwanda. Dat zijn we allemaal niet vergeten. Frankrijk moet naar zijn eigen donkere geschiedenis kijken.”

Çavuşoğlu haalde verder nog eens uit door te zeggen dat Frankrijk op arrogante wijze alle landen van bovenaf mag blijven bekijken. “En het zal weer Turkije zijn dat jullie opnieuw op jullie plaats zet. En dan reageren jullie zogenaamd ‘gechoqueerd’ als we jullie met de waarheid confronteren. Het oude Turkije is er niet meer.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 13-04-2019

Apr 13, 2019
Loading posts...