<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 28, 2021

Frankrijk valt Turkse nieuwsdienst lastig, Turkije haalt uit

Franse openbare instellingen blijven zich richten op het grote Turkse en internationale persbureau Anadolu, dat onlangs de druk van het land op moslims en Turken aan de internationale gemeenschap heeft blootgesteld met nieuws en commentaar als onderdeel van de persvrijheid.

De Franse regering heeft stappen ondernomen die het dagelijks leven van moslims compliceren en een wettelijke basis bieden voor anti-Islamisme, vooral in de afgelopen maanden door middel van een wetsvoorstel ter bestrijding van ‘Islamistisch separatisme’ en operaties die worden uitgevoerd in naam van de strijd tegen terrorisme.

De nieuwsdienst van Turkije is doelwit van de regering van Parijs geworden, omdat het verslag doet van deze ontwikkelingen in Frankrijk en slachtoffers te interviewt.

Onlangs beweerde het Franse Interministerieel Comité voor de Preventie van Criminaliteit en Radicalisering (CIPDR) in een verklaring op zijn sociale media-account dat persbureau Anadolu een “propaganda-instantie” is en “Frankrijk op een misleidende en lasterlijke manier aanvalt” in zijn opiniestukken.

“In tegenstelling tot wat de CIPDR beweert, informeert het agentschap als internationaal persbureau het internationale publiek echter als onderdeel van de vrijheid van meningsuiting en primair gebaseerd op het principe van objectieve omroep”, is verklaard door de dienst.

“Bovendien worden de meningen die in het nieuws en de publicaties van het bureau naar voren worden gebracht, met name over de praktijken in kwestie in Frankrijk, ook onder woorden gebracht door Franse academici, journalisten en experts.”

Het discriminerende beleid van Frankrijk tegen moslims wordt ook vaak gedeeld in de internationale pers. De New York Times publiceerde een kritiek verhaal over de Franse politie die vier 10-jarige kinderen meer dan 11 uur vasthield in het Franse Albertville over valse ‘terrorismebeschuldigingen’. (LEES meer + FOTO + VIDEO)

CIPDR is aangesloten bij de minister-afgevaardigde belast met burgerschap en valt onder de Franse minister van Binnenlandse Zaken.

Ankara

“Waarom stoort het nieuws van Anadolu Agency Frankrijk?”, haalde communicatiedirecteur van het Turkse presidentschap Fahrettin Altun woensdag uit.

“Vraagje: is dit jullie begrip van persvrijheid? Waarom valt Frankrijk, dat het centrum is geworden van anti-Islamisme en systematische discriminatie van moslims, de persvrijheid en de vrijheid van meningsuiting aan? Waar zijn jullie bang voor?”

“We zien dat Frankrijk zijn uitsluitende en repressieve beleid jegens moslims voortzet, ook in de media. We doen een beroep op Frankrijk. Stop met het promoten van Islamofobie via staatsorganen. Maak een einde aan de druk op persbureau Anadolu”, aldus Altun.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 28-04-2021

Apr 28, 2021
Loading posts...