<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Oct 05, 2018

Franse automaker bouwt grote en enige hybridemotorfabriek in Turkije

De Turks-Franse joint venture Oyak Renault gaat een nieuwe fabriek bouwen voor hybridemotoren in de noordwestelijke Turkse provincie Bursa, liet de Turkse minister van Technologie en Industrie weten.

“Het project, met een vaste investering van meer dan 100 miljoen euro (115 miljoen dollar), zal het handelstekort van Turkije met 2,3 miljard dollar per jaar helpen verminderen,” zei Mustafa Varank in een verklaring. “Voor het eerst zullen aluminiummotoren worden gemaakt in Turkije”, voegde hij eraan toe.

Varank ontmoette Antoine Aoun, algemeen manager van Oyak Renault Turkije, in de hoofdstad Ankara om de investeringen van het bedrijf in Turkije te bespreken. De autofabrikant legt de basis voor een nieuwe injectiefabriek in Bursa op 19 oktober, zei Varank.

Hij zei dat de fabriek de hoeksteen is van de productiefaciliteit voor hybride voertuigen van de volgende generatie, gestimuleerd door Turkse overheidsstimulansen.

In april heeft president Recep Tayyip Erdoğan stimuleringsmaatregelen aangekondigd ter waarde van 135 miljard Turkse lira (33 miljard dollar) ter ondersteuning van 23 projecten van 19 geselecteerde bedrijven.

De financiële prikkels zijn gericht op het aanmoedigen van meer investeringen in het land en ondersteunen bedrijven in sectoren als gezondheidszorg, defensie, auto’s, mijnbouw en metalen.

Varank zei dat Turkije de enige fabrikant in Europa wordt van de volgende generatie motoren van het bedrijf.

Aoun liet weten dat Oyak Renault zijn lopende investeringen in Turkije zal voortzetten. “Renault Group gelooft in Turkije en maakt ook (nieuwe) investeringsplannen”, aldus Aoun.

Oyak Renault heeft tot nu toe meer dan zes miljoen auto’s en 5,5 miljoen automotoren gebouwd in Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-10-2018

Oct 05, 2018
Loading posts...