<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 08, 2017

Franse journalist: Genoeg, stop met zwartmaken Turkije

De Franse journalist Jean-Dominique Merchet vindt het niet kunnen dat zijn land Frankrijk veel kritiek heeft op Turkije op het gebied van terrorismebestrijding.

Dat liet hij weten tijdens het programma Dans L’Air op de Franse staatszender France 5.

“Wij houden ervan om steeds slecht te praten over Turkije: hou daarmee eens een keer op. Het is niet goed dat we steeds zeggen dat de Turken slecht zijn”, zei Merchet die schrijft voor L’Opinion.

Op de vraag of hij vindt dat Turkije oneerlijk wordt beschuldigd in zijn strijd tegen terreur antwoordde de Franse journalist: “Ja, ik vind dat we oneerlijk bezig zijn.”

Merchet vergeleek de recente terreuraanslag op een nachtclub in Istanbul met Bataclan. “We zijn niet genoeg solidair geweest met Turkije dat met hetzelfde te maken kreeg.”

Merchet legde ook uit waarom Turkije woedend reageert op kritiek uit het Westen. “De strijd tegen terreurgroep PKK is voor het voortbestaan van Turkije. Het land is redelijk ‘nieuw’, vorige eeuw hebben imperialistische machten zoals Frankrijk en Engeland het Ottomaanse Rijk in stukken verdeeld en verkleind. Nu vrezen de Turken dat deze westerse landen het land weer willen verdelen [met steun aan PKK], vandaar dat ze woedend reageren.”

De Franse journalist had ook een boodschap aan iedereen. “We moeten eens stoppen met het systematisch bashen van Turkije.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 08-01-2017

Jan 08, 2017
Loading posts...