<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 21, 2018

Franse krant: Terugtrekking VS diplomatieke zege Erdoğan

De Amerikaanse terugtrekking uit Syrië is “een diplomatieke overwinning” voor de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan, schreef het Franse dagblad Le Monde.

De krant merkte op dat de Amerikaanse terugtrekking een paar dagen na een telefoongesprek tussen de Amerikaanse president Donald Trump en zijn Turkse tegenhanger Erdoğan op vrijdag 14 december ıs aangekondigd.

“Het lijkt erop dat de Amerikaanse president is gezwicht voor de druk van de nummer één van Turkije [Erdoğan]”, staat in het nieuwsartikel. Het Franse dagblad meldde ook aan lezers dat “Turkije missies kan starten tegen YPG”.

Vorige week zei Erdoğan dat terrorismebestrijdingsoperaties “elk moment” kunnen starten ten oosten van de rivier de Eufraat, waarbij hij benadrukte dat Turkije nooit toestaat dat er langs de grens een “terreurcorridor” wordt gesticht door terreurgroep YPG.

Met name eind november versterkte het Amerikaanse leger terreurgebieden in het noorden van Syrië langs de ongeveer honderd kilometer lange grens met de zuidelijke provincie Şanliurfa in Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 21-12-2018

Dec 21, 2018
Loading posts...