<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jan 31, 2019

Franse krant vindt Turkije succesvol in Afrika

2018 was een succesvol jaar voor de Turkse officiële onderwijsstichting Maarif (TMV) in Afrika, schreef de Franse krant Le Monde in een recent artikel.

Turkije richtte Maarif Foundation op in 2016 na de couppoging om buitenlandse scholen en onderwijsinstellingen verbonden aan de Fetullah Terrorist Organisation (FETO) over te nemen. Volgens Ankara zit FETO achter een langlopende infiltratie van Turkse instellingen, met name het leger, de politie en de rechterlijke macht en achter de poging om de staat omver te werpen.

Le Monde benadrukte dat Maarif Foundation erin is geslaagd om de FETO-gebonden scholen over te nemen. Ook zijn vorig jaar nieuwe scholen in Afrika geopend.

Een deel van het rapport, getiteld ‘2018 was een jaar vol succes voor de Turkse Maarif Foundation’, liet weten dat de stichting scholen in veel Afrikaanse landen, waaronder Senegal, Ivoorkust en Guinee, overnam.

Het verslag herinnerde ook aan de opmerkingen van Tsjadische president Idriss Deby Itno: “Deze scholen zijn nu in handen van authentieke mensen en niet van terroristen. Onze kinderen zullen onder goede omstandigheden onderwijs blijven ontvangen.”

Het Franse dagblad merkte ook de succesvolle inspanningen en werkzaamheden van de grote internationale Turkse ondernemingsvereniging MUSAID in Afrika op.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – PARIJS | Gepubliceerd: 31-01-2019

Jan 31, 2019
Loading posts...