<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jun 05, 2022

Franse politie vindt enorme lading wapens in woningen van nazigroep

De Franse politie heeft in Elzas in het noordoosten van Frankrijk een enorme hoeveelheid wapens, munitie en buskruit in beslag genomen van vier verdachten die behoren tot een gewelddadige neonazistische ultrarechtse beweging, is vrijdag bekendgemaakt.

Tijdens een inval in de departementen Bas-Rhin en Haut-Rhin arresteerde de politie dinsdag vijf mannen tussen de 40 en 60 jaar. De officier van justitie van Mulhouse (Haut-Rhin), Edwige Roux-Morizot, verklaarde op een persconferentie dat de inval succesvol was omdat de veiligheidsdiensten “een indrukwekkende reeks oorlogswapens en verschillende nazi-voorwerpen in de huizen vonden”.

De officier van justitie zei dat deze verdachten “op jacht waren naar joden tijdens een voetbalwedstrijd in Straatsburg”, zonder verdere details of de identiteit van de groep te onthullen.

“We hebben tijdens de huisinval gevaarlijke wapens en een werkplaats voor de productie van munitie gevonden”, zei ze.

“Het harde optreden kwam op het juiste moment, omdat het plaatsvond vóór er een actie plaatsvond”, berichtte RTL News.

Buit

De Franse politie vond 167 magazijnen, waaronder 72 van Kalasjnikovs, 120.000 kogels van alle kalibers, meer dan 35 kilogram buskruit, drie munitiepersen, een groot aantal magazijnen voor oorlogswapens, een verwarmingsapparaat voor omhulsels, een bankbiljetteller, vier precisieweegschalen, twee geluiddempers en meer dan 25.000 euro, meldde het Franse dagblad Le Telegramme.

Aanklacht

Vier mannen zijn aangeklaagd voor wapenhandel en bezit van oorlogswapens en riskeren 10 jaar gevangenisstraf. Twee zijn gevangengezet en twee zijn vrijgelaten onder gerechtelijk toezicht. De vijfde persoon is ook zonder aanklacht vrijgelaten, aldus Telegramme.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-06-2022

Jun 05, 2022
Loading posts...