<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 07, 2015

Franse staatsfunctionaris: ‘Geen genoeg moskeeën in Frankrijk’

Thierry Mandon, staatssecretaris van de Staatshervorming van Frankrijk, stelt dat het ontbreken van goede gebedsplaatsen voor moslims een verklaring kan zijn voor radicalisering.

“Er zijn te weinig moskeeën in Frankrijk,” zegt Mandon op de Franse iTELE TV. “Er zijn nog te veel steden in Frankrijk waar de Islam wordt beoefend in omstandigheden die niet fatsoenlijk zijn,” voegde hij eraan toe.

De opmerkingen van Mandon komen na de oproep van de Franse Raad voor het Moslimgeloof (CFCM) om het aantal gebedshuizen in Frankrijk te verdubbelen.

Mandon zegt dat het niet de taak van de staat is om dit te organiseren. “Echter is de staat wel gedwongen te erkennen dat het aantal gebedshuizen niet voldoende is. Hierdoor moet men ondergronds of op verborgen plaatsen bidden”, vertelt Mandon.

“Hoe langer je de Franse moslims in kelders of garages laat bidden, des te meer je ze discrimineert. Dit zorgt voor woede die de voedingsbodem creëert voor radicalisering”, legt Mandon uit.

In Frankrijk wonen 7 miljoen moslims.

In januari werden 167 daden van geweld of bedreiging tegen moskeeën gemeld in Frankrijk, tegenover slechts 14 in dezelfde maand in 2014.

 

© Turksemedia.nl | AA – PARIS

 

 

 

Apr 07, 2015
Loading posts...