<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Dec 05, 2022

Franse stad Straatsburg gaat eigen regering aanklagen

De stad Straatsburg in het noordwesten van Frankrijk gaat de regering in Parijs aanklagen wegens het niet omgaan met de opvangbehoeften van daklozen en vluchtelingen, meldden Franse media maandag.

Gemeentelijke middelen om dergelijke opvang te bieden zijn beperkt, meldde het Franse dagblad Le Figaro dat de burgemeester van Straatsburg, Jeanne Barseghian, citeerde.

“Onderdak is een zaak van de staat. Er is een tekortkoming. Ik heb besloten dat de stad Straatsburg de staat zal aanklagen voor schadevergoeding vanwege deze mislukking”, zei ze.

Barseghian gaf geen datum voor wanneer ze een rechtszaak zal aanspannen, maar drong er bij gekozen functionarissen en maatschappelijke groeperingen op aan het initiatief te steunen.

Straatsburg, met zo’n 280.000 inwoners, ligt vlakbij de Duitse grens en is de formele zetel van het Europees Parlement.

‘Macron breekt belofte’

Barseghian liet weten dat Frankrijk wordt geconfronteerd met een grotere humanitaire crisis dan ooit tevoren en zei dat in alle grote Franse steden honderden mensen, waaronder zieken en kinderen, in de kou op straat leven zonder rechten of toegang tot zorg.

Ze zei dat een van de eerste beloften van de Franse president Emmanuel Macron voor zijn verkiezingscampagne van 2017 was “niemand op straat zou leven”.

“Het volstaat te zeggen dat vijf en een half jaar later deze belofte natuurlijk absoluut niet is nagekomen”, aldus de Franse burgemeester.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-12-2022

Dec 05, 2022
Loading posts...