<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Nov 03, 2016

Dit gaan Turken bouwen voor Kameroen

Het grootste sportcomplex van Kameroen zal gebouwd worden door Turken.

Dat werd donderdag bekend nadat een Turks bouwbedrijf de aanbesteding heeft gewonnen.

Het grote complex, dat in de grootste stad van Kameroen, Douala, komt te staan, zal bestaan uit een stadion voor 50.000 toeschouwers, sportzalen, een olympisch zwembad, voetbalvelden en tennisbanen.

De Kameroense minister Louis Paul Motaze (Economische Ontwikkeling) spreekt van een sterke vriendschap tussen Kameroen en Turkije. “Onze president Paul Biya is de Turkse regering en het Turkse volk zeer dankbaar. Wij kennen de waarde van deze steun, die heel belangrijk voor ons is. We zullen dit stadion ook gebruiken voor de African Cup of Nations in 2019.”

Wereldmerk

De bestuursvoorzitter van het Turkse bouwbedrijf laat weten dat de Turkse bouwsector is uitgegroeid tot een wereldmerk. “In steeds meer landen worden projecten gerealiseerd door Turkse aannemers”, zegt CEO Mithat Yenigün, die ook laat weten dat tachtig procent van de bouwmaterialen uit Turkije zullen komen. Aan de bouw zullen ruim duizend Turken werken.

Als alles volgens plan gaat, zal het grootste sportcentrum van het West-Afrikaanse land eind 2018 openen, meldt Yenigün.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – YAOUNDÉ | Gepubliceerd: 03-11-2016

Nov 03, 2016
Loading posts...