<< Terug naar home | Sport

Posted by Ak Ajans Nederland
Nov 03, 2016

Dit gaan Turken bouwen voor Kameroen

Het grootste sportcomplex van Kameroen zal gebouwd worden door Turken.

Dat werd donderdag bekend nadat een Turks bouwbedrijf de aanbesteding heeft gewonnen.

Het grote complex, dat in de grootste stad van Kameroen, Douala, komt te staan, zal bestaan uit een stadion voor 50.000 toeschouwers, sportzalen, een olympisch zwembad, voetbalvelden en tennisbanen.

De Kameroense minister Louis Paul Motaze (Economische Ontwikkeling) spreekt van een sterke vriendschap tussen Kameroen en Turkije. “Onze president Paul Biya is de Turkse regering en het Turkse volk zeer dankbaar. Wij kennen de waarde van deze steun, die heel belangrijk voor ons is. We zullen dit stadion ook gebruiken voor de African Cup of Nations in 2019.”

Wereldmerk

De bestuursvoorzitter van het Turkse bouwbedrijf laat weten dat de Turkse bouwsector is uitgegroeid tot een wereldmerk. “In steeds meer landen worden projecten gerealiseerd door Turkse aannemers”, zegt CEO Mithat Yenigün, die ook laat weten dat tachtig procent van de bouwmaterialen uit Turkije zullen komen. Aan de bouw zullen ruim duizend Turken werken.

Als alles volgens plan gaat, zal het grootste sportcentrum van het West-Afrikaanse land eind 2018 openen, meldt Yenigün.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – YAOUNDÉ | Gepubliceerd: 03-11-2016

Nov 03, 2016
 • Tamer Aslantas

  Mooi hoor.

  Even een correctie aanduiden:

  “..CEO Mithat Yenigün, die ook laat weten dat tachtig project van de bouwmaterialen uit Turkije zullen komen.” Project moet zijn procent denk ik?

 • Ozturk

  En zo kan de wereld zien dat Turkije ook internationaal steeds verder doorbreekt. Nu was de Turkse bouwsector natuurlijk al erg succesvol en zijn grote en bijzondere projecten uitgevoerd in de Arabische landen, maar ook veel in Rusland en voormalige Sovjet republieken, waar men veel bouwervaring heeft opgedaan.
  Maar de Turkse ondernemers zouden geen Turkse ondernemers zijn als ze nu niet exponentieel verder gaan groeien in de wereldwijde bouwsector. Het hele Afrikaanse continent ligt aan hun voeten, want Turkije heeft jaren geleden net als China veel geïnvesteerd in de banden met veel Afrikaanse landen. Zo is Turkije de luchtvaartmaatschappij met het dichtste netwerk in Afrika, waarmee ook de infrastructurele verbindingen met Turkije reeds aanwezig zijn.

  Europa is zo’n beetje wel volgebouwd. De toekomst ligt in de opkomende landen.
  Prachtig complex trouwens, complimenten.

  In Nederland en Europa gaat de ene na de andere bouwmaatschappij failliet, hoeveel zijn er gedurende de afgelopen crisis wel niet kapot gegaan.
  Ze kunnen niet meekomen bij de openbare aanbestedingen, want de Turken en Chinezen zijn altijd veel goedkoper terwijl de kwaliteit net zo goed, of intussen misschien wel beter is.
  Maar ja, dat komt ook vanwege de hoge salarissen die Nederlanders vanuit hun superieuriteitsgevoel zichzelf toedichten. En dan wordt een project vanzelf duur en zijn budgetoverschrijdingen meer regel dan uitzondering.
  En als dat soort praktijken in je recentielijst staan, dan kun je erop wachten dat het doek valt.

  Het is nog steeds moeilijk wennen voor de westerse landen en bedrijven hoe te opereren in een mondiale open markt economie. Langzamerhand wordt pijnlijk duidelijk dat de rijke landen zichzelf altijd veel te goed hebben gevoeld terwijl ze dat niet waren. Ze hebben dat slechts in stand weten te houden door hoge handelswallen rond hun economieën op te werpen. Maar met de huidige globalisering is dat niet meer vol te houden en komt de weegschaal in evenwicht.
  Dat betekent dat de westerse landen omlaag moeten komen, en de rest van de wereld, waaronder Turkije en Kameroen omhoog komen.
  Binnenkort gaan we zien hoe de werkelijke machtsverhoudingen in de wereld liggen.

  De wal keert het schip. Het zinkende Nederlandse (Europese) schip.

 • Ammon Teremun

  Speciaal bericht voor de heer Ozturk, Nederland behoud opnieuw de triple A status.
  Ik weet dat u het graag anders had gezien en gewenst maar ja de praktijk is toch even anders dan uw droomwereld.
  Praat me even bij, wat was de status van een geliefde land ook al weer? Iets met junk?

 • Bart Pro Xybel

  “Het zinkende Nederlandse (Europese) schip.”
  Uw natte droom?

  De waarheid staat hieronder door de heer Ammon Teremun genoteerd.
  Nederland behoudt de Triple A
  Turkije behoudt de Junk status.

  Waar een land al niet waardeloos in kan zijn.
  De koers van de Lira de laatste tijd nog in de gaten gehouden?
  Importeren wordt voor Turkije alsmaar duurder.
  En jullie producten worden goedkoper voor ons.
  Niet dat jullie veel meer gaan exporteren, dat niet.
  Dus de winst ligt bij ons, goedkope Turkse producten.
  En jullie kopen duur bij ons in Europa in.
  Voor Europa een win-win situatie
  Voor Turkije een verlies-verlies situatie.

  Jammer voor de hardwerkende Turkse arbeider, die ziet alles alleen maar slechter worden.

 • Ozturk

  U zit zo vol met onzin en u redeneert in het verleden.
  Niet voor niets gaat Turkije steeds meer dingen zelf bouwen.
  U kunt in de statistieken zien dat het handelstekort steeds kleiner wordt en de laatste kwartalen omslaat in soms zelfs een overschot. Dit overschot zal steeds groter worden, waarbij een lagere Lira koers in het voordeel van de Turken is.
  Wij kopen niet zo heel veel meer bij u in binnenkort.

  De Turkse export groeit ieder jaar.
  Geen onzin verkopen.

  Ons land is bovendien zo groot en divers, dat Turken zelf helemaal niet buiten hun landsgrenzen hoeven te komen. Wij hebben het hele jaar door de mogelijkheid om binnen de landsgrenzen 4 seizoenen op 1 en dezelfde dag te kunnen beleven, van sneeuw tot tropische temperaturen, van stortbuien tot droge woestijnen, van groene weiden tot ruige berglandschappen.
  Turken hoeven niet buiten Turkije op vakantie te gaan, wij hebben alles zelf.
  Turkije is geen Nederland ziet u, met zijn eentonige landschap en eentonige klimaat.
  En daarom kan een Lira altijd binnen de landsgrenzen worden uitgegeven en biedt die Lira altijd hetzelfde vermaak, afgezien van de normale gezonde inflatie (die Draghi in de EU maar niet van de 0-lijn afkrijgt).

  Turkije:
  Volgens recente berichten dit jaar, ondanks alle tegenslag, 3,2% groei. Gelezen?
  En hoeveel is de verwachte groei in Nederland meneer Bart?

Loading posts...