<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 22, 2017

Geduld Turkije raakt op: EU houdt óók niet aan afspraken herbouw Syrië

De Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlüt Çavuşoğlu heeft laten weten dat de Europese Unie (EU) zich, naast vluchtelingenopvang, ook niet aan de afspraken houdt die zijn gemaakt om Syrië te herbouwen.

“Niemand wil de lasten verdelen”, zei Çavuşoğlu tijdens de VN-vergadering in New York over de crisis in Syrië. “Goed zo Turkije, goed zo Libanon, goed gedaan Jordanië. Goed werk, we benijden jullie. Leuk en aardig, maar hoe lang gaat dit zo door? Waar blijft jullie lastenverdeling?”, haalde de Turkse minister uit.

Çavuşoğlu benadrukte ook dat er andere terreurgroepen in Syrië aanwezig zijn dan alleen Daesh (IS). “Terreurgroep YPG verdrijft soennitische Arabieren en Koerden uit hun woongebieden. Turkije vangt 300.000 Syrische Koerden op. Negentig procent is gevlucht van de YPG.”

De EU heeft aangegeven voldoende capaciteit te hebben om Syrië te herbouwen, vertelde Çavuşoğlu. “Maar ze hebben zich niet aan die afspraken gehouden.”

Turkije heeft tot nu toe dertig miljard dollar uit eigen zak besteed voor de opvang van Syrische vluchtelingen. “De internationale gemeenschap heeft maar 520 miljoen dollar bijgedragen. Dat is natuurlijk helemaal niets”, aldus Çavuşoğlu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – VERENIGDE NATIES | Gepubliceerd: 22-09-2017

Sep 22, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...