<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 16, 2015

“Geen Armeense, maar juist Turkse genocide”

“Armeense bendes hebben 519.000 Moslimturken afgeslacht, van Erzurum tot aan Van, van Erzincan tot aan Iğdır”, vertelt Prof. Dr. Kürkçüoğlu, directeur van het onderzoeksinstituut van de Atatürk Universiteit die de Turks-Armeense betrekkingen onderzoekt.

Hij laat weten dat ze in 1986 opgravingen hebben gedaan met een groep wetenschappers. Daaruit zijn documenten en bewijsmaterialen gevonden waaruit bleek dat het de Turken waren die zijn vermoord. “We hebben te maken met een zeer groot aantal Islamitische mensen die zijn vermist in de regio Oost- en Zuidoost-Anatolië. De Armeniërs hebben hier massamoorden gepleegd”, benadrukt Kürkçüoğlu.

“De moslims die zijn vermoord zijn allemaal burgers die niets te maken hadden met de Eerste Wereldoorlog. De Armeniërs hadden (Turkse) burgers in hun vizier. Als gevolg van de Russische bolsjewistische revolutie trokken de Russen terug naar hun eigen land. De Armeense bendes, groeperingen en commandanten maakten hier gebruik van en gingen er op los. Iedereen weet heel goed wat de Armeniërs daar hebben gedaan. De steden Erzincan, Erzurum, Van, Iğdır, Ardahan en Kars waren bezet door Armeense bendes”, zegt de Turkse hoogleraar.

web23r6134fqeverq

Massagraven

Kürkçüoğlu vertelt dat ze het verslag van de conferentie van Parijs in 1919 hebben weten te bemachtigen: “In het verslag staan dodenaantallen per dorp en stad. De Russen en Armeniërs hadden al langer het op Erzurum gemunt. Erzurum werd drie keer bezet door de Russen. Uit archieven van veel landen, waaronder Rusland en het Ottomaanse Rijk kunnen we zien dat de meeste bloedbaden in Erzurum hebben plaatsgevonden.”

“We hebben 185 massagraven ontdekt. De dodenaantallen zijn als volgt: 50.000 in Erzurum, 45.000 in Van, 17.000 in Kars, 15.000 in Iğdır, 13.000 in Erzincan, 12.000 in Diyarbakir en 10.000 die zijn uitgevoerd naar Muş met in totaal 519.000 dodelijke slachtoffers als we de overige plaatsen bij elkaar optellen.”

Kürkçüoğlu laat weten dat ze ook samenwerken met Russische onderzoekers en Russische bronnen hebben. Zo bleek uit herinneringen en telegrammen van de Russische Commandant kolonel Twerdo Khlebov van de 2e Regiment Artillerie dat hij sprak over “bloedbaden verricht tegen de moslimbevolking in het gebied dat door Armeense bendes is bezet.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ERZURUM | Gepubliceerd: 16-04-2015

Apr 16, 2015
Loading posts...