<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 09, 2020

Geen corona in Turkije

In Turkije zijn tot nu toe geen coronagevallen geconstateerd.

Dat liet de Turkse minister van Volksgezondheid Fahrettin Koca maandag aan journalisten weten.

De Turkse regering nam snel adequate maatregelen om te voorkomen dat het coronavirus Turkije binnenkomt, benadrukte Koca.

Over de snelle verspreiding van het virus in Europese landen zei de minister dat Turkse burgers die in Europa wonen beschermende maatregelen moeten nemen. “Degenen met chronische ziekten en die van 50 jaar en ouder moeten niet uit huis gaan tenzij dat nodig is. Draag een masker als dat toch moet en raadpleeg bij griepverschijnselen de dichtstbijzijnde zorginstelling.”

In Turkije zijn 2.000 patiënten getest op het coronavirus, met elk negatief resultaat.

“Als het coronavirus Turkije bereikt, zal dat waarschijnlijk komen door buitenlandse passagiers. Als we onze grens met Iran niet hadden gesloten, hadden ongeveer 50.000 mensen per week Turkije binnen kunnen komen”, vertelde de Turkse minister verwijzend naar de grensafsluiting vorige maand.

Hij zei ook dat als Iran de bedevaartsteden Qom en Mashhad snel onder quarantaine had geplaatst, het virus zich niet zo zou verspreiden.

Koca beschuldigde Europa ook van het niet [snel] nemen van maatregelen nadat bekend werd dat het besmettelijke virus Italië bereikte.

Wereldwijd zijn 110.000 coronagevallen bekend. Het dodental is opgelopen tot meer dan 3.800.

In Nederland zijn tot nu toe meer dan 320 coronagevallen bekend, waarvan 3 patiënten overleden.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 09-03-2020

Mar 09, 2020
Loading posts...