<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 27, 2017

Geen EU-steun voor Duitsland dat Turkije in het nauw wil drijven; het hele verhaal

Europese landen zijn het niet eens met de maatregelen die Duitsland tegen Turkije wil nemen nu de betrekkingen tussen beide landen een dieptepunt hebben bereikt. Duitsland dreigt met economische sancties tegen Turkije en geeft aan ‘de banden te zullen herzien’.

“Maar niet alle Europese landen denken zoals wij dat doen”, zei de Duitse minister Sigmar Gabriel (Buitenlandse Zaken) zondag in Berlijn, die steun voor maatregelen zocht bij landen binnen de EU. “Sommige Europese landen zeggen: laat ons de samenwerking met Turkije doorgaan zoals we dat eerder ook deden. Maar wij [Duitsland] denken daar niet zo over.”

De Duitse minister ziet wel graag dat de toetredingsgesprekken van Turkije tot de Europese Unie doorgaan. “Als de EU de onderhandelingen beëindigt, zal president Recep Tayyip Erdoğan alleen maar sterker worden”, aldus Gabriel.

Turkije

De spanningen zijn volgens Turkije hoog opgelopen omdat de Duitse verkiezingen naderen en Duitsland door Turkije gezochte terroristen niet uitlevert en hen onderdak biedt, terwijl hun terreuractiviteiten in Duitsland ongestoord door kunnen gaan. Duitsland heeft volgens de Turkse president Erdoğan niets gedaan met 4.500 dossiers van gezochte terroristen, die zich in Duitsland bevinden en van wie Turkije een uitlevering wil.

Daarnaast is een duistere bijeenkomst van een groep ‘mensenrechtenactivisten’ op het eiland Büyükada in Istanbul in juli de druppel voor Ankara geworden, omdat daar zes personen, waaronder een Amnesty-directeur en een Duitser, zijn opgepakt op verdenking van steun aan een terroristische groep.

“En dan vragen ze een [opgepakte] Duitse spion aan hun uit te leveren, sorry Merkel, als jullie een rechtsstaat zijn, zijn wij dat ook”, reageerde Erdoğan eerder. “Wij zullen jullie spionnen blijven pakken. Ze denken dat hun spionnen vrij spel hebben in hotels [Büyükada] en mijn land kunnen verdelen in percelen. Dat Turkije is er niet meer. Of je gaat je op een eerlijke wijze als een bondgenoot gedragen, of je zal voor elk van je respectloze uiting de nodige reactie ontvangen.”

Erdoğan zei ook dat Duitsland gelijk met economische sancties dreigt als ze worden betrapt. “Die (spionage)activiteiten gelden ook als een misdaad in de VS en Duitsland. Dus als dat in Turkije gebeurt, geldt dat opeens niet als een misdaad. Ze denken daarna gelijk aan economische sancties. Denk daar niet aan, want dan zullen jullie de verliezende partij zijn.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BERLIJN – ANKARA – TMC | Gepubliceerd: 27-08-2017

Aug 27, 2017
 • Ben Steker

  Afbreken. Beter voor alle twee partijen. Europa voor Europeanen en Turkije richting het vredige Midden Oosten.

 • Ozturk

  Maar meneer Steker, in uw bovenstaande tekst herken ik toch zeker een stuk of 4 nazi-achtige standpunten. Dus dan spreekt onze president toch niets minder dan de waarheid aangaande uw misplaatst arrogante soort?
  En laten we eerlijk zijn, u bent ook gewoon een nazi-nazaat. Ook 105.000 Nederlandse joden werden vol gas gepompt door intensieve inspanningen van Nederlandse staatsburgers. Maar uw opa zat natuurlijk in het verzet, toch?
  Als ik u was zou ik nog even wat onderzoek verrichten binnen uw stamboom. Daar zou hier en daar nog wel een swastika achter een naam kunnen staan, en dan weten we gelijk van wie u uw racistische trekjes heeft geërfd.

 • masterk

  Ozturk je vergeet er wel bij te vertellen dat de Nazies het hebben geleerd van het Ottomaanse rijk, begonnen ergens in 1915 in April. Tijdens het regime van de “jonge Turken”. Sultan Hamid was geen lievertje net als Hitler.
  de schattingen lopen uiteen 800.000 tot 1 miljoen Armeense mensen vermoord. De Armeense Genocide noemden ze dat. In Turkije noemen ze het liever de Armeense kwestie omdat het nog al een gitzwarte bladzijde in de Turkse geschiedenis is.
  Boter op je hoofd hoe heet dat In het Turks?

 • Ben Steker

  Ga zo door. Met uw frustratie zult u de wet binnenkort hier ook wel overtreden en dat u account hier ook geschorst wordt. Oh wacht… dat kan niet want u bent de moderator. Ja dan kun je hier zeggen wat je wilt. Nogmaals een “”president”” die een verschillende landen even wegzet als nazi en racisten! Een stad als Rotterdam dat nota bene plat gebombardeerd is door nazi’s ! Wat denkt u nou zelf ? Hoe zou de gemiddelde Europeaan hier nou over denken, een schreeuwer uit Ankara die je land keer op keer schoffeerde. Europa gaat afscheid nemen van dit niet stabiele en betrouwbare land. Europa voor Europa en Turkije mooi richting het vredelievende Midden -Oosten. Daar kan uw president zich helemaal uitleven. Ik ga me niet verlagen tot dit soort uitspraken, u duidelijk wel maar dat neem ik u niet kwalijk. U kunt ook namelijk niet anders als de enige echte propagandastem voor uw president ! Een prettige dag verder en droom nog even lekker over de Armeense genocide euhh… kwestie.

 • Ozturk

  Geachte Masterk,

  U bent erg goed in het napraten van de Armeense cq christelijke lobby inzake de Armeense kwestie.
  U kunt uw stelling niet bewijzen, noch onderbouwen. Niemand kan dat, want de Armenen weigeren hun archievenoverzicht te stellen, in tegenstelling tot de Turken. Begrijpelijk, want de huidige aanname, zoals die kennelijk ook bij u bestaat, geeft Armenië een comfortabele maar valse underdogpositie, welke Armenië maximaal uitbuit.

  Ik ga mijn stelling, in tegenstelling tot u, wél onderbouwen:
  In WO2 zijn 105.000 Nederlandse Joden de douche in gestuurd door de Duitsers. Dit is goed gedocumenteerd en alle namen van deze joden zijn bekend.
  Het ottomaanse rijk hadden niet te onderschatten goed gedocumenteerd burgerlijk archiefmateriaal gegevens van al haar burgers. Daardoor zou hervat zo makkelijk zijn om tot op de laatste persoon exact te bepalen wie vermist is geraakt in die duistere oorlogsperiode. Uw verwijzing van ‘800.000 tot 1 miljoen’ geeft daarom al aan dat u – andere ‘kenners’ napratend – geen enkele notie noch onderbouwing heeft van de werkelijke aantallen en de omstandigheden destijds.
  Uw beschuldiging dient daarom opgevat te worden als goedkope provocatie aan het Turkse adres.
  Maar wij kunnen er erg goed mee omgaan, want wij weten dat de getallen schromelijk worden overdreven met een onderliggend gezamenlijk christelijk belang. Dus doe uw best, maar uw leugenachtige aantijgingen veranderen de werkelijkheid niet.
  Kom eerst met keiharde bewijzen en een waterdichte namenlijst van die 800.000 Armeense slachtoffers. Die kunt u niet produceren hè? Tja, dan wordt het lastig om uw stelling hard te maken en zult u het noodgedwongen terug moeten trekken.

 • Bas Cost Budde

  Meneer Ozturk,
  Dat u een stuk of 4 (onprecies aantal?) nazi-achtige (inexacte evaluatie) standpunten herkent, duidt iets aan van uw tekstinterpretatie. Daar heb ik geen mening over; ik weet dat een formulering als deze ook wel wordt gebruikt om minderwaardigheid te suggereren, maar ik hanteer dat niet als gesprekstechniek. Maar uw interpretatie is niet gelijk aan de waarheid van uw president; dat is een onjuiste redenering. Voor de helderheid lijkt het mij het beste dat u de nazi-vergelijking preciezer maakt, dan kunnen we die nader bekijken. Want laten we wel zijn: nazisme moet benoemd worden, daar mag men niet van wegkijken. Man en paard noemen.

  Voordat u zich verder op de persoon richt, mijn vriendelijke aansporing om bij de zaken te blijven. Iemand die een ongemakkelijk, onprettig, of zelfs gewoon maar onjuist standpunt formuleert, op de persoon aan te vallen wordt over het algemeen opgevat als onfatsoenlijk, haalt voornamelijk emoties los, staat een ontwikkelend gesprek danig in de weg. Zie ook http://www.cambiumned.nl/theorie/argumenteren/drogredenen/

 • Levooo1995

  Selamaleykum ozturk kardes,
  Het is een tijdje geleden dat ik actief was op dit site. Ik hoop dat er geennieuwe trollers bij zijn!!!

 • Ozturk

  Heer Bas Cost Budde,

  Dank u zeer voor uw onderricht in communicatietechnieken. Weliswaar gok ik zo dat u waarschijnlijk niet in de positie bent mij op dat vlak iets bij te brengen, maar de aanzet kan ik waarderen.

  Wat betreft de overeenkomst met nazisme in relatie tot wat de nazi’s voor ogen hadden met de Joden het volgende:
  1: Meneer Steker meent dat Turken in Nederland geen burgerrechten hebben zoals hij die heeft. Hij maakt dus onderscheid tussen inwoners van Nederland en categoriseert hen. In de jaren 30 en 40 deden nazi’s hetzelfde, hetgeen resulteerde in Jodensterren, homosterren, zigeunersterren etc. die men op de jas moest dragen.
  2: meneer Steker meent samen met de premier van dit land dat mensen die met hem van mening verschillen en/of zich anders gedragen maar ‘op moeten pleuren’ en het land moeten verlaten. De nazi’s hadden gelijkaardige ideeën met minderheden en zetten hen op de trein naar Center Parcs.
  3: Meneer Steker streeft verdeling na. Verdeling in Oost en West en zoekt ruzie om deze opdeling te kunnen versnellen en definitief te maken. Hij stelt zichzelf en zijn volk daarbij boven de ‘achterlijke Anatolische schapen’. Heeft u wel eens van de term Übermensch gehoord meneer Budde?
  4: plus nog een aantal iets minder expliciete standpunten die tegen nazisme / rechts-extremisme aanschurken.

  Hiermee ‘een stuk of 4’ nader gespecificeerd.
  ‘Nazi-achtig’ is per definitie een inexacte evaluatie. Nazisme bevat veel elementen van andere, meestal voorgaande stromingen, zoals fascisme, racisme en kolonialisme. Het is geen compleet unieke ideologie en er zijn veel standpunten met een overlap naar andere ideologieën.
  Dat u niet mocht denken dat ik hetgeen ik schrijf niet nader zou kunnen specificeren. Bij deze.

  Om terug te komen op het onderwerp, de ideologie van meneer Steker vertoont dus sterke gelijkenissen met de nazi’s van weleer. En ook bij onze minister-president komen zo nu en dan deze nazistische sentimenten aan de oppervlakte.
  Derhalve heeft onze president Erdogan meer dan gelijk als hij met mij deze sentimenten herkent en correct benoemt. Hij concludeert dat in iedere West-Europeaan nog koloniale en nazistische eigenschappen schuilen, alsmede misplaatste superioriteit.

  Misplaatste superioriteit, want vandaag werd bijvoorbeeld het nieuws bekend dat Turkish airlines Lufthansa voorbij is gestreeft, evenals dat Ataturk Airport het Duitse Frankfurt Main van de troon heeft gestoten.
  Nog vele west-Europese plaatsen op velerlei ranglijstjes zullen de komende jaren aan Turkse moeten worden afgestaan.

  Natuurlijk begrijp ik de frustratie bij meneer Steker en de meeste Westerlingen, want hun eeuwenlange wereldhegemonie brokkelt in rap tempo af, en dat doet pijn.
  Maar dat geeft u nog geen vrijbrief om daarom maar terug te vallen op aloude imperialistische technieken. Ook niet in deze discussie, waarin u mij tracht te overstijgen met uw zogenaamd goedbedoelde discussieadviezen. Dan zult u van betere huize moeten komen.

 • Ozturk

  Heer Steker,

  Voor zover ik na kan gaan kunt u hier ook gewoon zeggen wat u wilt, in die zin heb ik niks voor op u.
  Behalve dan dat hetgeen ik zeg ook nog inhoud heeft, in tegenstelling tot de illegaal gekopieerde (plagiaat) teksten en lijstjes van anderen die u hier copy/paste.
  Maar zelfs als u lijstjes van anderen kopieert en hiermee de harde schijf van deze site laat dicht slibben, dan nog presteert u het om bedrieglijke lijstjes naar voren te schuiven, die in feite over iets heel anders gaan dan het ter discussie staande onderwerp

  Dit is een democratisch forum, en u mag hier gewoon uw gal spuwen, dus hou op met huilend de underdogpositie te zoeken met uw zielige verhaaltjes over een platgebombardeerd Rotterdam.
  Welke oorlog is wél mooi dan? En was Rotterdam / Nederland de enige die geleden heeft in WO2? Dus niet zo zielig doen over Rotterdam, anders gaan we het eens over Hiroshima en Nagasaki hebben. Dát was pas serieuze verwoesting, en de doden daar waren ook mensen.
  Over genocide gesproken…

 • Ozturk

  Aleykumselam Levoo broeder,

  Jazeker, we hebben hier weer een paar serieuze Turkije-bashers op het forum op bezoek (zie boven). Pak een stoel en ga er maar eens goed voor zitten, dan geven we ze van onder uit de zak door ze met waarheden te overladen.
  En dan bedoel ik uiteraard de échte waarheid, en niet de linkse vertekende en subjectieve waarheid a la NOS/NPO en andere Westers- propagandistische modder-media.

 • Bas Cost Budde

  Meneer Ozturk,

  Ik waardeer uw uitleg. Maar niet de elementen waarmee u mij onder u probeert te plaatsen. Geef ik de indruk dat ik mijzelf boven u plaats? Daar bied ik dan mijn verontschuldigingen voor aan: ik ga ervan uit dat wij in principe gelijkwaardige mensen zijn. Net zozeer als wij een gelijke behandeling verdienen van rechtswege.
  Ik lees weinig over Turkije, de turkse economie en het politieke veld, dus op die gebieden heb ik weinig informatie. Ik ben geinteresseerd in groei en hoor de ontwikkelingen uit Turkije met belangstelling aan.

  Ik ben opgegroeid als arrogante Nederlander. Gelukkig, denk ik, is arrogantie moeilijk vol te houden, voor wie in staat is naar zichzelf te kijken. Maar restjes zal men altijd aan mijn taalgebruik blijven zien.

  In uw reactie aan mij “niet in de positie bent mij iets bij te brengen”, “vrijbrief om terug te vallen op imperialistische technieken”, “zogenaamd goedbedoelde adviezen”; in uw antwoord op Levoo “we geven ze van onder uit de zak”: ik noem dit vooringenomenheid. Is dat hoe u met mij wil omgaan? Ik spreek dan wel Nederlands, maar ik ben in ingang neutraal. Als u van zins bent gelijk te krijgen, en de hand die ik u toesteek wil dichtslaan, besteed ik mijn tijd elders.

 • Ben Steker

  Wat lees ik nou ? Hier even uithuilen dit forum ? Uw gelijk halen bij iemand anders ? Weer een zwaktebod ! Eerdere berichten van mij een paar dagen blokkeren en sneaky even van een commentaar voorzien. En intussen de mond vol hebben van ware democratie? Meneer Steker hier en meneer Steker daar… elke keer weer terug verwijzen naar de tweede wereld oorlog. Er is echter één ding waar u mij zeker in overstijgt, u hebt een president die verschillende landen weg zet als racisten en nazi’s. Dit staat op film en geluid. Mooie uitvinding. Nou ben ik benieuwd hoe u dit weer verdraaid en goedpraat . En weer een prettige avond vanuit het bijna gezonken Nederland.

 • Ben Steker

  Ik heb de luie stoel met chips en bier ook al klaar staan. Verras me eens om mij met uw Turkse waarheden te overladen. En dan bedoel ik ook de echte waarheid zoals verkondigd uit Ankara. Ik zit er klaar voor en nog een prettige dag vanuit het verrotte Nederland.

 • Ben Steker

  Goeden avond Hr Ozturk. U brengt het mooi ! Heeft u vroeger de toneelschool gevolgd ?

 • Bas Cost Budde

  Ben Steker, wees uitgenodigd mij te vinden op Facebook. Ozturk gaat niet wezenlijk in op uw argumentatie, noch op de mijne. Ik ben wel benieuwd naar uw visie maar dat hoeft niet hier.

 • Ozturk

  Nederland staat pas aan het begin van de afkalving, maar het zet gestaag door, net zoals het aftaaien van het Nederlands voetbal. Het is einde oefening.
  Nederland gaat een league lager spelen.
  Vrouwenvoetbal als alternatief, bij gebrek aan het echte werk bij de mannen.

 • Ozturk

  Last van waanbeelden, meneer Steker? Had Stalin ook last van. Laten we maar hopen dat uw soort lieden het in ons Nederland nooit voor het zeggen krijgen, anders zou de bevolking in Siberie nog wel eens drastisch kunnen toenemen.

 • Ozturk

  Correctie: ‘racisten en nazi-nazaten’ zei hij.
  En dat komt gewoon overeen met de werkelijkheid, U bent daar het ultieme bewijs van.
  De waarheid mag uitgesproken worden, al is die confronterend voor u.

 • Ozturk

  Sorry, maar uw argumentatie deugt niet en is niet de moeite waard om op in te gaan.
  Maar ik wens u beiden veel plezier op Facebook en bedank u vriendelijk als u onze vriend meneer Steker meeneemt naar dat verderfelijk Tokkie-nonsens medium, waar u beiden vast veel bijval zult vinden voor uw standpunten. Kunt u fijn voor eigen parochie preken.

 • Ben Steker

  Ga ik doen. U hoort van mij.

  Gevonden. Partij voor de dieren. Heb ik sympathie voor.
  Excuses voor de verkeerde aanname maar hier zij toch enkele aanbidders die verschillende profielen aannemen. Vandaar mijn opmerking.

 • Ben Steker

  De Turkse president Erdogan staat bekend om zijn ongezouten uitspraken. Enig historisch besef lijkt bij zijn uitspraken te ontbreken.
  Wat vooral opvalt is dat hij iedereen de maat neemt en daarmee zijn eigen handelen voor het gemak maar even onbesproken laat.
  Hieronder een lijstje van een aantal uitspraken die hij heeft gedaan en verwijten die hij heeft gemaakt.
  Dit is te verifiëren dus gewoon de werkelijkheid.

  1 “Nederland is fascistisch en een overblijfsel van het nazisme.”
  2. “Hey Rutte, je hebt misschien de verkiezingen gewonnen maar een vriend als Turkije heb je verloren.”
  3. “Als Europa zo doorgaat, kunnen Europeanen over de hele wereld niet meer veilig over straat.”
  4. “Nederland gedraagt zich niet als een EU-rechtsstaat maar als een bananenrepubliek.”
  5 “Nergens in de wereld, ook niet in Europa, is een vrijere pers dan in Turkije.”
  6 “We kennen hun verdorven karakter (van Nederlanders, red.) van de manier waarop ze 8.000 Bosniërs afmaakten.”
  7 “Duitsland, jullie zijn niet anders dan tijdens de nazi-periode. Ik dacht dat het nationaal-socialisme voorbij was, maar het is er nog.”
  8 “Mannen en vrouwen kan je niet gelijk behandelen, dat gaat tegen de natuur in.”

  Hie wordt de waarheid besproken en dat is confronterend voor u. U bent dan ook het ultieme bewijs om dit ook weer te verdraaien en recht te zetten.
  Deze uitspraken zijn door heel de wereld gegaan en die wis je niet zo makkelijk meer uit.
  En alweer de groeten vanaf het zinkende schip.

 • Ben Steker

  Zie hier de ultieme Hr Ozturk. Als het lastig wordt en hij treft iemand die hem nog steviger in de hoek zet, gaan we het maar weer slapjes afdoen met een ajuus naar facebook in de grote boze tokkie wereld. Weer een zwaktebod Hr. Ozturk, langzaam maar zeker komt de ware naar boven. Alweer het zoveelste zwaktebod !

 • Ben Steker

  Maar Hr Ozturk…bent u nou al zo laag gezakt dat we er een voetbal elftalletje bij gaan halen ? Terzijde ook nog even het vrouwen elftal door de slijk haalt ? Gaat u nou maar lekker onderwaterhockey spelen en fijn kampioen worden. Eén tip, blijf vooral onder water met deze wereldsport,kuch..kuch.. dan hoeven wij deze ellende niet te zien. Zo nu en dan wel even ademhalen, wel zo verstandig.
  De groeten vanuit een bijna gezonken en afgekalfte league.

 • Ozturk

  Op uw zinkende schip hanteert u nu eenmaal de westerse variant van de ‘waarheid’ en dat bepaalt dan ook uw gekleurde en verwrongen wereldbeeld.
  Naar mijn mening heeft onze president het steeds bij het rechte eind, zeker zijn uitspraak dat Duitsers en Nederlanders nazi-nazaten zijn. Dat is nu eenmaal zo. Nederlanders waren in WO2 weliswaar de onderliggende partij, maar voor de rest waren Nederlanders net zo wreed en onmenselijk als ze de kans kregen, zie het kolonialisme in de voorgaande periode, en ook alweer direct na WO2, U noemt het de ‘politionele acties’ in islamitisch Indonesië. Ik noem het genocide, maar dat wilt u vast weer niet horen over uw soort.

 • Ben Steker

  Ik wist dat u dit ging verdraaien omdat u hier een abbonement op heeft. Geeft niet Hr Ozturk, u kunt natuurlijk ook niet anders. Best wel zielig voor u dat je tegen beter weten in, toch moet vasthouden aan dit propaganda verhaaltje. Als het laatste nieuws gehoord? De toetredings gesprekken met Turkije worden stopgezet op last van Duitsland. De douane unie wordt stop gezet. Eindelijk een verstandig besluit. Ik zou zeggen, maak u maar vast op om kilometers aan documenten voor in en export te gaan invullen. Lijkt mij erg fijn dat een president dat voorbij geregeld heeft. Europa voor de Europeanen en Turkije snel richting het vredelievende midden oosten. Daar kan u geliefde president zich helemaal uitleven met zijn geliefde uitspraken. Veel plezier!
  En maar weer de groeten vanaf het verderfelijke en bijna gezonken Nederland. (Mijn bier en chips zijn nog wel droog)

 • Ozturk

  Heer Steker,

  Beter uw huiswerk doen en niet de boel bewust verdraaien.
  De douane unie wordt niet beëindigd – dat zou trouwens erg in het nadeel van de EU zijn – hij wordt alleen even niet gemoderniseerd. Hopelijk begrijpt u dit verschil.

  Het positieve voor Turkije hiervan is, dat Turkije zich nu meer kan gaan associëren met het winning team van de Shanghai 5 groep. En zo eet het geografisch perfect centraal gelegen Turkije van alle walletjes mee en vergaart het op het wereldtoneel zowel economisch als militair als politiek een sleutelpositie.
  En ja, daar sta je dan als nietige Nederlander stoer te doen; samen met Duitsland roepen ‘wat stampen we lekker hè?’.
  Conclusie: klein zinkend scheepje, met allemaal kleine schreeuwende Stekertjes…

 • Tamer Aslantas

  Beste Ben. Misschien is het handig als je “vertalingen” plaatst deze ten eerste steunt met links en ook in context weergeeft. Ik heb totaal geen vertrouwen in NLse of ENse vertalingen. Alvast bedankt!

Loading posts...