<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 26, 2015

Geen excuses Turkije aan Rusland

De Russische president Vladimir Putin heeft donderdag gezegd dat Turkije zijn excuses moet aanbieden aan Rusland naar aanleiding van het neerschieten van de Russische Sukhoi Su-24 boven Turks grondgebied.

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft donderdag tegen CNN International gezegd dat Turkije geen excuses zal aanbieden aan Rusland. “Rusland moet Turkije zijn excuses aanbieden wegens het schenden van ons luchtruim”, sprak de Turkse president.

De Russische Su-24 is tien keer gewaarschuwd bij het naderen en schenden van het Turkse luchtruim. Het gevechtsvliegtuig gaf geen gehoor aan de waarschuwingen en is neergeschoten door Turkse F16’s.

Eerder bood Rusland meerdere keren zijn excuses aan Turkije nadat Russische vliegtuigen in oktober het Turkse luchtruim hebben geschonden. Toen waarschuwde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Feridun Sinirlioğlu de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov dat de luchtoperaties van Rusland in de buurt van de Turkse grens kunnen leiden tot ‘ongelukken’ en dat het om een zeer serieuze zaak gaat.

 

© Turksemedia.nl | Alle rechten voorbehouden

Nov 26, 2015
Loading posts...