<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Dec 15, 2016

Geëvacueerde Syriërs Aleppo bedanken Turkije en Erdogan (foto’s)

De geëvacueerde Syriërs uit Oost-Aleppo hebben hun dank geuit aan Turkije en diens president Erdoğan. De eerste groep van 1.150 Syriërs hebben inmiddels veilig Idlib bereikt. Een deel van de gewonden heeft ook de Turkse stad Hatay bereikt.

“Alleen Allah was met ons. Het Turkije van Erdoğan was het enige land dat ons sinds het begin niet is vergeten”, zegt de Syriër Ali Salim. “De Arabische leiders hebben ons in de steek gelaten.”

geevacueerde-syriers-aleppo-bedanken-turkije-en-erdogan-2

Ahmed Salih, een invalide Syriër, geeft aan dat Turkije een grote rol heeft gespeeld in de evacuatie van Aleppo. “Ik dank Recep Tayyip Erdoğan hiervoor. Beste president, wij zijn probleemloos gearriveerd.”

geevacueerde-syriers-aleppo-bedanken-turkije-en-erdogan-4

Salih had ook wat te zeggen tegen de Arabische landen: “Onze kinderen zijn afgeslacht. Onze vrouwen zijn verdrietig, onze huizen zijn verwoest. Ik wil ze eraan herinneren dat niemand zoiets heeft meegemaakt.”

geevacueerde-syriers-aleppo-bedanken-turkije-en-erdogan-3

Evacuatie

De evacuatie ging in de eerste instantie niet probleemloos nadat sjiitische milities na blokkade een konvooi van gewonde Syriërs hebben beschoten. Turkije, dat zich al geruime tijd inzet om de Syriërs te helpen en probeert te redden, begon daarop overuren te draaien en raakte in een druk diplomatiek verkeer met Iran en Rusland. Erdoğan sprak onder andere met de Russische president Putin, de Turkse premier Yildirim met zijn collega Medvedev.

De tweede evacuatie is gevolgd met drones.

geevacueerde-syriers-aleppo-bedanken-turkije-en-erdogan-111

Hulp

Niet alleen de Turkse regering, maar ook Turken zelf zetten zich flink in om zoveel mogelijk Syriërs, die uit hun stad zijn verdreven, te helpen. (LEES meer)

geevacueerde-syriers-aleppo-bedanken-turkije-en-erdogan-7 geevacueerde-syriers-aleppo-bedanken-turkije-en-erdogan-6 geevacueerde-syriers-aleppo-bedanken-turkije-en-erdogan-5 geevacueerde-syriers-aleppo-bedanken-turkije-en-erdogan-8 geevacueerde-syriers-aleppo-bedanken-turkije-en-erdogan-9 geevacueerde-syriers-aleppo-bedanken-turkije-en-erdogan-10

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – IDLIB | Gepubliceerd: 15-12-2016

Dec 15, 2016
Loading posts...