<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Feb 23, 2021

Grieken vallen Turks onderzoeksschip lastig

Griekse gevechtsvliegtuigen hebben dinsdag een Turks wetenschappelijk onderzoeksschip lastiggevallen op internationale wateren in de noordelijke Egeïsche Zee.

Een van de vier Griekse straaljagers die de TCG Çesme in het westen van het eiland Lemnos naderde, lanceerde volgens veiligheidsbronnen een zogeheten Chaff-patroon op een afstand van slechts twee zeemijl.

Het Turkse schip was bezig met hydrografische landmeetkundige activiteiten. Het wetenschappelijke en technische onderzoek duurt volgens de planning tot 2 maart.

Bronnen bij het Turkse ministerie van Defensie verklaarden dat het Turkse schip de nodige reactie heeft gegeven aan de Griekse gevechtsvliegtuigen die op een lage hoogte van 1.000 meter voorbijvlogen.

Chaff-preventiesystemen zijn te vinden in de meeste militaire vliegtuigen en worden gebruikt om hitte- en radargestuurde raketten te misleiden. De patronen worden gelanceerd door de piloten of automatisch door boordsystemen.

In een reactie op het incident zei de Turkse minister van Defensie, Hulusi Akar, dat de Griekse zet weer een geval was van “frequente intimidatie door onze Griekse buren. De noodzakelijke reactie is gegeven binnen het kader van de regels”.

“Onze houding, beslissing en inspanningen die we zullen leveren in deze kwestie zijn duidelijk. Niemand mag daaraan twijfelen.”

Volgens Turkse bronnen heeft Griekenland sinds de herstart van de verkennende gesprekken tussen Ankara en Athene eerder dit jaar de spanningen in de regio verder laten escaleren.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 23-02-2021

Feb 23, 2021
Loading posts...