<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Aug 10, 2021

Griekenland dumpt vluchtelingen op onbewoond eiland, Turkije grijpt in

De Turkse kustwacht heeft een groep vluchtelingen gered die door de Grieken op een onbewoond eiland waren achtergelaten.

Dat verklaarde het Turkse ministerie van Defensie zondag, die ook de beelden daarvan heeft vrijgegeven.

De Griekse boot die de asielzoekers afzet op het mediterrane eiland Başak, in de buurt van de kustplaats Kaş in de provincie Antalya, werd gezien door drones die assisteerden bij bluswerkzaamheden tegen de bosbranden in Turkije, is verklaard.

Het Turkse kustwachtcommando greep snel in na de Griekse daad. De migranten waren zonder overlevingsvoorraden achtergelaten op het eiland.

Het Turkse ministerie herinnerde iedereen eraan dat “Griekenland eerder zulke onmenselijke praktijken heeft begaan”. “Het [zo] in de steek laten van vluchtelingen [pushback] is ongepast en in strijd met het internationaal recht.”

In de afgelopen jaren hebben talloze getuigenissen van asielzoekers Griekse strijdkrachten ervan beschuldigd hen langs de grens te hebben misbruikt en in sommige gevallen hen zelfs te hebben beroofd van hun bezittingen. Eind juni vond Turkije uitgeklede vluchtelingen aan de grens. (LEES meer + FOTO’S)

Turkije heeft Griekenland herhaaldelijk veroordeeld voor het illegaal terugdringen van vluchtelingen – een praktijk die ook door internationale mensenrechtenorganisaties is veroordeeld – omdat het de humanitaire waarden en het internationaal recht schendt. Het leven van kwetsbare migranten, waaronder vrouwen en kinderen, worden zo in gevaar gebracht.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 10-08-2021

Aug 10, 2021
Loading posts...