<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Sep 24, 2018

‘Griekenland stuurt migranten onder dwang en in mestzakken naar Turkije’

Griekenland zou tegen internationale verdragen in illegale migranten sturen naar Turkije. Dat blijkt uit verklaringen van ruim dertig migranten die tijdens hun vlucht naar Griekenland door Griekse troepen onder dwang en in mestzakken zijn ‘teruggeduwd’ naar Turkije.

De Turkse politie van de grensstad Edirne ging maandag na een melding naar de regio waar de migranten halfnaakt en sommige in mestzakken op hulp wachtten. “We zijn geslagen door Griekse militairen. Ze hebben onze kleren afgepakt”, verklaarden de migranten.

Het aantal vreemdelingen die onder dwang richting Turkije zijn gestuurd ligt rond de tachtig. “We weten niet waar de anderen heen zijn”, lieten ze weten. De slachtoffers zijn via de rivier Maritsa (Meriç) terechtgekomen in het Turkse dorpje Bosnaköy.

Aan de Turkse kant zijn de vluchtelingen naar het provinciaal migratiebeheer gestuurd waar ze kleren, schoenen en voedsel hebben gekregen. Ook konden ze gebruik maken van douchefaciliteiten, meldde de Turkse politie.

Volgens internationale verdragen en EU-regels moeten illegale migranten die de grens van een land zijn gepasseerd, tijdelijk opgevangen worden door dat land zodat hun situatie kan worden onderzocht. Griekenland kiest steeds vaker voor massale deportatie zonder afhandeling, blijkt uit meerdere incidenten met migranten.

De Grieken kwamen eerder ook in opspraak na lekprikken van vluchtelingenboten.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – EDIRNE | Gepubliceerd: 24-09-2018

Sep 24, 2018
Loading posts...