<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 18, 2019

Grieks oorlogsschip daagt Turks korvet uit

Een Grieks schip heeft tijdens een militaire oefening van de Turken op internationaal vaarwater rond de Egeïsche Zee een Turks korvet lastiggevallen.

Dat melden Turkse veiligheidsbronnen.

Op beelden die zaterdag zijn vrijgegeven is te zien dat het Turkse TCG Burgazada-korvet door het Griekse boot Kristalidis wordt afgesneden. Dat gebeurde tijdens de militaire oefening Sea Wolf (Denizkurdu) 2019 van de Turken.

De grootste militaire oefening van Turkije, onder toezicht van de Turkse marine, startte maandag en zal lopen tot 25 mei in de oostelijke Middellandse Zee, Egeïsche en Zwarte Zee met 131 oorlogsschepen, 57 oorlogsvliegtuigen en 33 helikopters.

De Griekse boot benaderde het Turkse korvet vanaf de linkerkant en manoeuvreerde op een manier dat de huidige koers van het Turkse schip in gevaar bracht. De Turkse bemanning waarschuwde de Griekse boot waarna deze wegvoer van plaats delict.

De intimidatiepoging is ook in strijd met de internationale voorschriften ter voorkoming van aanvaringen op zee, die in 1972 door de Internationale Maritieme Organisatie zijn aangenomen.

 

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-05-2019

May 18, 2019
Loading posts...