<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 18, 2018

Griekse oorlogsboot daagt Turks onderzoeksschip uit

Een Grieks fregat heeft donderdag het onderzoek van een Turks schip in het oostelijke deel van de Middellandse Zee verstoord. Daarop kwam de Turkse marine in actie en blokkeerde het pad van het Griekse oorlogsschip.

Het seismische boorschip van Turkije Barbaros Hayrettin Paşa begon donderdagochtend met onderzoeksactiviteiten op het Turkse continentale plat in de Middellandse Zee, melden bronnen.

De activiteit, die door de Turkse autoriteiten was aangekondigd, ervaarde Griekse bemoeienis in de vroege ochtend, aldus de bronnen.

Een verklaring uitgegeven door het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken riep Griekenland op om “zich te onthouden van de daden die een escalatie in de regio zouden kunnen veroorzaken”.

Het Turkse ministerie liet weten: “De verklaring van het Griekse ministerie van Buitenlandse Zaken is volkomen ongefundeerd met betrekking tot het internationale recht.” Het aandringen van Griekenland op zijn onrealistische beweringen zal alleen contraproductief en schadelijk zijn voor de bilaterale betrekkingen en regionale stabiliteit, waarschuwde Turkije.

“Turkije zal zijn soevereine rechten en jurisdictie blijven uitoefenen die voortvloeien uit het internationale recht op zijn continentale plat”, aldus de verklaring.

Turkije heeft de eenzijdige booractiviteit van de Grieks-Cypriotische overheid in het oostelijke Middellandse Zeegebied consequent bestreden en beweert dat de Turks-Cyprioten ook recht hebben op de hulpbronnen in het gebied.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-10-2018

Oct 18, 2018
Loading posts...