<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
May 22, 2017

Griekse sportmedia over Turkse zege Euroleague: ‘Niet huilen Olympiakos’

Griekse sportmedia hebben opvallend gereageerd op de Euroleague-overwinning van Fenerbahçe op Olympiakos. De nadruk werd gelegd op de woorden ‘niet huilen’ aan Grieken nadat de Turkse basketbalclub zondag de Europese titel veroverde.

“Ik ga niet huilen”, kopte de Griekse krant Sport Day. “Niet huilen Olympiakos, wees trots op jezelf”, schreef de Griekse sportsite Sentragoal.gr. “Het is jammer dat we tegen het team moesten die zich het beste heeft voorbereid.”

Griekse sportmedia over Turkse victorie ‘Niet huilen Olympiakos’6

Op de website van de Griekse sportzender Sport24 stond dat “Olympiakos een overwinning wilde toevoegen aan zijn reeks van historische overwinningen, maar moest zwichten voor Fenerbahçe.”

De krant Live Sport liet het bij “respect”. De krant Protathlitis schreef dat “Olympiakos altijd in hun hart blijft”.

T-shirts

De basketbalclub uit Griekenland had speciaal voor de Final Four T-shirts gedrukt met daarop de Ayasofya moskee (Hagia Sophia) zonder minaretten en het woord ‘Constantinopel 2017’. Fenerbahçe reageerde daar met ‘Istanbul since 1453’ op en drukte de moskee mét minaretten af.

Griekse sportmedia over Turkse victorie ‘Niet huilen Olympiakos’3

Het Europees kampioenschap is in diverse steden gevierd door de Turken.

Griekse sportmedia over Turkse victorie ‘Niet huilen Olympiakos’4 Griekse sportmedia over Turkse victorie ‘Niet huilen Olympiakos’2 Griekse sportmedia over Turkse victorie ‘Niet huilen Olympiakos’5Griekse sportmedia over Turkse victorie ‘Niet huilen Olympiakos’7

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 22-05-2017

May 22, 2017
Loading posts...