<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 14, 2015

Groei Turkse economie houdt inmiddels 6 jaar lang aan

De Turkse economie heeft in de afgelopen 6 jaar een aanhoudende groei meegemaakt. In het derde kwartaal van dit jaar zagen de Turken hun economie met vier procent groeien.

Economen melden dat de groei in het afgelopen kwartaal hoger was dan verwacht waardoor de verwachtingen voor het komend kwartaal naar boven zullen worden bijgesteld.

Een daling van de overheidsuitgaven en een stijging in de consumentenuitgaven heeft ervoor gezorgd dat Turkije inmiddels 24 kwartalen lang aan het groeien is.

webr32fewdscx

“We zien dat Turken steeds meer producten kopen die in Turkije zijn geproduceerd. Hierdoor kunnen we spreken van een neerwaartse trend van de vraag naar buitenlandse producten en zien we de import wat afnemen”, zegt econoom Bora Tamer Yılmaz van Ziraat Investment.

Yılmaz vergelijkt de Turkse economie met een vierwielaangedreven auto dat voorbereid op pad is gegaan: “Globale en lokale ontwikkelingsprocessen in de komende jaren zullen ervoor zorgen dat Turkije zelfverzekerd zijn pad kan vervolgen om zijn doelen in 2023 te halen.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL

Dec 14, 2015
Loading posts...