<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 23, 2019

Groen licht voor strategisch megaproject Turkije

Het milieurapport voor de aanleg van Kanaal Istanbul, een tweede zeestraat in de metropool, heeft maandag groen licht gekregen.

Het Turkse ministerie van Milieu en Urbanisatie gaf de goedkeuring in een rapport dat ruim een jaar was ingediend nadat milieueffectbeoordelingen en enquêtewerkzaamheden vorig jaar in augustus waren voltooid. Daaraan werkten tweehonderd academici en deskundigen van meer dan tien universiteiten. Ook zijn de nodige laboratoriumproeven uitgevoerd, zowel in Turkije als in Frankrijk.

Het milieurapport zal gedurende 10 dagen openbaar zijn voor publiek en voor commentaar op het ministerie en het directoraat in Istanbul.

Istanbulkanaal

De nieuwe zeestraat zal de huidige en smalle Bosporus ontlasten van het enorme vrachtverkeer en is ook nodig voor de veiligheid: meerdere schepen zijn na mankementen in botsing gekomen met het historische goed van Istanbul. Daarnaast hebben botsingen tussen schepen voor slachtoffers gezorgd. Om deze veiligheidsredenen is er nooit tweerichtingsverkeer in de Bosporus.

Het Istanbulkanaal is een van de meest strategische megaprojecten van Turkije. Het wordt zo’n 45 kilometer lang, 150 meter breed en wordt gebouwd in de gang Kucukcekmece-Sazlidere-Durusu van Istanbul. Dagelijks kunnen 160 schepen gebruik maken van Kanaal Istanbul.

Met de komst van het kanaal zal er ook een nieuwe stedelijke ontwikkeling van Istanbul worden gerealiseerd, is eerder gemeld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 23-12-2019

Dec 23, 2019
Loading posts...