<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Nov 05, 2022

Grote belangstelling voor uniek concert Turkse en Nederlandse musici

Zo’n bijna tweehonderd muziekliefhebbers zullen het woensdag in Amsterdam gespeelde concert ‘Sublime Harmony’ niet snel vergeten. De unieke muziekvoorstelling, georganiseerd door het Yunus Emre Instituut in samenwerking met de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA), is lovend ontvangen door Nederlandse en Turkse muziekliefhebbers.

Het concert getiteld Seyr-i Ahenk is uitgevoerd door de Turkse musici Ümit Yılmaz, Derya Türkan, Alper Kekeç en de Nederlandse musici Martin Fondse en Eric van der Westen. De meeste nummers op het album behoren toe aan Yılmaz en Türkan. Het ook in het album opgenomen nummer “Seyir” is een compositie van İbrahim Kalın, de communicatiedirecteur van het presidentschap van Turkije.

Yılmaz gaf aan dat het album, welke bestaat uit zeven instrumentale nummers, is opgenomen in de E-Sound-Studios in Amsterdam. Hij uitte zijn genoegen dat dankzij het Yunus Emre Institiuut dit album ook onder de aandacht is gebracht van de muziekliefhebbers in Amsterdam.

De Istanbul-kemenche, een snaarinstrument, bespeeld door Türkan trok veel belangstelling van de concertgangers. “De Istanbul-kemenche heeft een geschiedenis van negenhonderd jaar en is een instrument die de menselijke stem het dichts benadert”, zei Türkan.

Tijdens het concert werden naast de compositie “Seyir” van İbrahim Kalın, de nummers “Ey Benim Divane Gönlüm”, “Ece”,“Derya”, “Metruk”, “Rana” en “Ümit” ten gehore gebracht. Op verzoek van de concertgangers gaven de muzici een extra toegift met een nummer wat niet is opgenomen in het album.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 05-11-2022

Nov 05, 2022
Loading posts...