<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Feb 20, 2018

Grote plannen DENK: ‘1000 Kuzu’s en 1000 Azarkan’s’

Nu bij DENK sinds oprichting eerste doelen op korte termijn zijn bereikt, maakt de politieke beweging zich op voor de komende twintig jaar. Zo heeft DENK academie 153 toekomstige volksvertegenwoordigers opgeleid en doelt men op ‘1000 Kuzu’s en 1000 Azarkan’s’ in Nederland.

“En 1000 Öztürk’s”, voegt DENK-voorzitter Selçuk Öztürk daaraan toe tijdens een persconferentie op het hoofdkwartier van de politeke partij in Rotterdam. Hij heeft samen met Tunahan Kuzu en zijn partij een twintig jarig plan opgesteld.

“Onze missie is om binnen twintig jaar een premier te hebben die afkomstig is van DENK. Dit klinkt raar en bijna onvoorstelbaar, maar is te bereiken als we in onze kracht geloven en ambitieus blijven doorgaan. Zaken die twintig jaar geleden onvoorstelbaar waren, worden op dit moment werkelijkheid”, vertelt DENK-leider Tunahan Kuzu. “De ontwikkelingen die we in de afgelopen drie jaar hebben meegemaakt is enorm. Het geluid van heel veel mensen die in de afgelopen jaren onvoldoende zijn gehoord, vertolken wij nu in de Tweede Kamer. Is dat genoeg. Nee.”

De politieke beweging bereidt zich daarom voor op de aankomende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. “Zodat het geluid van deze mensen ook op lokaal niveau wordt gehoord, nu enkele Rijksoverheidszaken overgedragen zijn naar gemeentes”, legt Kuzu uit.

“Er zijn punten die we in 14 gemeenten, zowel groot als klein, keihard zullen aanpakken. Denk daarbij aan thema’s zoals de participatiewet, armoedebestrijding, zorg van ouderen en parkeerbeleid. Het is ondenkbaar om met de auto naar familieleden in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam of Utrecht te gaan. De parkeerkosten zijn een rip uit de lijf. DENK wil parkeerkosten enorm verlagen. Over de zorg: waarom geen zorg waarbij rekening wordt gehouden met cultuursensitieve elementen?”, zegt Kuzu.

Ook komen enkele landelijke zaken aan bod: “De nieuwe afluisterwet is een forse inbreuk op de privacy van Nederlandse staatsburgers”, stelt de DENK-leider. “En over de donorwet: we zijn niet tegen orgaandonatie, maar de manier waarop D66 invulling geeft aan de (nieuwe) donorwet riekt naar het afpakken van organen van mensen. We zijn daar enorm op tegen”, aldus Kuzu.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 20-02-2018

Feb 20, 2018
Loading posts...