<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Mar 18, 2018

Haagse partijen verenigen zich tegen moslimhaat

De drie Haagse moslimpartijen Islam Democraten, NIDA Den Haag en Partij van de Eenheid hebben in een gezamenlijke verklaring de omstreden PVV-spot op de publieke omroep veroordeeld. De partijen doen samen met Federatie Islamitische Organisaties aangifte bij de politie.

“Het recente televisiespotje van de PVV zet ontegenzeggelijk aan tot haat en geweld tegen moslims en hun instituties”, verklaren de moslimpartijen.

“In een tijd waarin de moslimhaat salonfähig is geworden, is het van belang dat burgers, maatschappelijke organisaties en de politiek gezamenlijk ageren tegen elke vorm van intolerantie en onverdraagzaamheid. Het uitsluiten, discrimineren en demoniseren van groepen Nederlanders in onze samenleving is niet alleen in strijd met onze Grondwet, het is ook maatschappij ontwrichtend”, stellen de politieke partijen.

“Gezien de recente toename van geweld tegen moslims en hun instituties, is de abjecte boodschap in het televisiespotje zeer ernstig en gevaarlijk. Juist in een tijd waarin de moslimgemeenschap steeds vaker te maken heeft met fysiek geweld, brandstichtingen en bedreigingen van moskeeën. Dit kan en mag niet de norm zijn in dit land.”

De drie partijen roepen alle politieke partijen in Den Haag en daarbuiten op één vuist te maken tegen intolerantie en moslimhaat. “Wij nodigen daarom alle politieke partijen in onze stad uit om aangifte te doen bij de politie. Moslimhaat moet een topprioriteit worden voor het nieuwe college in onze stad. De stad van Vrede & Recht dient een stad te zijn waar alle burgers in vrede en veiligheid kunnen deelnemen aan de samenleving”, aldus de gezamenlijke verklaring van de Haagse partijen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 18-03-2018

Mar 18, 2018
Loading posts...