<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Jan 23, 2021

Hagenaar zoekt donornier voor vader (51): ‘Willen dat hij nog leeft’

“Dit is het allermoeilijkste bericht dat ik schrijf en deel. Ik wil het leven van mijn vader redden”, schrijft de 21-jarige Abdulazim uit Den Haag in een indringend bericht. “Ik heb nog zoveel toekomstplannen waarvan ik wil dat mijn vader het ziet en meemaakt.”

De geliefde vader (51) van de jongeman heeft falende nieren en worstelt daar al 20 jaar mee. “Het begon met 85 procent functionerende nieren. Nu is dat maar 8 procent. Hij redt het bijna niet meer. Mijn vader moest al een tijdje geleden beginnen met dialyseren, maar de artsen zeiden dat het nog niet hoefde. Nu moet het ineens.”

Bij een dialyse moet een patiënt 4 keer per week urenlang aan een machine. “Het leven van een patiënt hangt dus eigenlijk af van een apparaat. Tenzij je een nier gedoneerd krijgt en weer verder gezond kunt leven.”

Als het mogelijk was had de jongeman net als zijn moeder “zonder na te denken al hun nier gedoneerd”. “Helaas is het zo dat onze nieren niet matchen omdat we niet dezelfde bloedgroep hebben. Mijn vader heeft bloedgroep O.”

Wachten op een donatie via het ziekenhuis lijkt geen mogelijkheid meer. “Dat kan 3-4 jaar duren. Zoveel tijd hebben we niet meer. lk wil het leven van mijn vader redden. lk heb nog zoveel toekomstplannen waarvan ik wil dat mijn vader het ziet en meemaakt. Samen met mijn moeder willen we ervoor zorgen dat onze vader, pilaar van het huis, nog bij ons blijft.”

“Het redden van één leven is hetzelfde als het redden van de hele mensheid”, sluit Abdulazim af, die iemand met bloedgroep O om zijn nier vraagt. “Ik dank iedereen voor het lezen van dit bericht. Wees goed voor jullie ouders en familie.”

De Hagenaar is via Facebook te bereiken. “Door een bericht te sturen naar Ab Ab.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC | Gepubliceerd: 23-01-2021

Jan 23, 2021
Loading posts...