<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 19, 2020

Halaltoerisme in Turkije overtreft verwachtingen

Het halaltoerisme in Turkije is tijdens de coronapandemie meer gegroeid dan verwacht.

“Zoals we aan het begin van de pandemie hadden voorspeld, was er vooral een grote belangstelling voor boetiekhotels en villa’s”, verklaarde secretaris-generaal Emrullah Ahmet Turhan van de Halal International Tourism Organization.

De bezettingsgraad van villa’s is honderd procent. “Evenzo hebben bedrijven die kampen en caravans bedienen hun volledige capaciteit bereikt”, zei Turhan.

“We kunnen zeggen dat er ook veel vraag is naar privéboten. In een volatiel seizoen voor veel sectoren veroorzaakte de halaltoerismesector geen verlies voor zijn investeerders.”

Hij merkte op dat de inspanningen van het Turkse Ministerie van Cultuur en Toerisme op dit gebied vruchten hebben afgeworpen.

Turhan vertelde dat met de juiste promoties, doeltreffende maatregelen op luchthavens en het certificaat voor veilig toerisme dat werd toegekend aan hotels die voldeden aan gezondheidsnormen, de bezoekers veel vertrouwen kregen.

Halaltoerisme richt zich op moslimfamilies die de Islamitische regels volgen. Faciliteiten die aan deze subcategorie van toerisme voldoen, schenken geen alcohol en hebben aparte spa- en zwembadfaciliteiten voor mannen en vrouwen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-11-2020

Nov 19, 2020
Loading posts...