<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jul 02, 2022

Handel Turkije met wereld bereikt ongekende hoogtes

De Turkse export heeft in juni met een bedrag van 23,4 miljard dollar het hoogste maandcijfer in de geschiedenis van het land bereikt.

Dat verklaarde de minister van Handel Mehmet Muş zaterdag.

Het nieuwe handelsvolume betekent een stijging van 18,5 procent in vergelijking met juni 2021 en het “hoogste maandelijkse exportcijfer van Turkije aller tijden”, vertelde de minister tijdens een evenement in de oostelijke provincie Erzurum.

De inspanningen van de Turkse regering om de export te vergroten heeft volgens Muş een groot succes opgeleverd. De exportcijfers blijven alsmaar stijgen.

De export van Turkije is in de eerste helft van dit jaar gestegen naar meer dan 126 miljard dollar, onderstreepte de minister.

De totale invoer in juni bedroeg 31,6 miljard dollar, een jaarlijkse stijging van 39,6 procent, waarbij energie het leeuwendeel van de 8,1 miljard dollar voor zijn rekening nam.

Volgens cijfers van het ministerie van Handel groeide de buitenlandse handel vorige maand met 29,8 procent op jaarbasis tot 55 miljard dollar.

De grootste exportbestemming was Duitsland met 1,9 miljard dollar, gevolgd door de VS met bijna 1,6 miljard dollar en Irak met meer dan 1,2 miljard dollar.

De belangrijkste importbron van Turkije was in juni Rusland met 5,6 miljard dollar, China (3,7 miljard dollar) en Duitsland (2 miljard dollar).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 02-07-2022

Jul 02, 2022
Loading posts...