<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
May 12, 2017

Harde uithaal Erdogan: Laat die Belg zijn straten schoonhouden

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft vrijdag zeer hard uitgehaald naar de burgemeester van Brussel. De Belg stelde dat “er in het grondgebied van Brussel zeker geen toestemming zal worden verleend aan bijeenkomsten waarin ook maar een enkele vorm van steun wordt uitgesproken aan Erdogan”.

“De burgemeester van Brussel mag eens nadenken hoe hij de straten van zijn stad schoon kan houden”, reageerde Erdogan in Ankara voor zijn vertrek naar China. “Ik ga niet op bezoek naar het gemeentehuis van Brussel of Belgische regeringsleden in Brussel. Ik ga naar de NAVO-top.”

De Turkse president was nog niet klaar: “Hij is geen NAVO-vertegenwoordiger. Dergelijke uitspraken zijn voor Belgische NAVO-autoriteiten. Laat hem eens zeggen dat hij ‘Erdogan niet zal toelaten tot de NAVO-top’, als hij en de Belgische autoriteiten dat durven (daar genoeg macht voor hebben). Ze praten onzin. Wij doen ons werk.”

Erdogan haalde in zijn uithaal ook de NAVO erbij: “Wij gaan bespreken waarom de NAVO er is. Waarom bestaat de NAVO nog als het niet gaat strijden tegen terrorisme?”, aldus Erdogan.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 12-05-2017

May 12, 2017
Loading posts...