<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Dec 30, 2019

Hartzorg in eigen taal: nu ook in Amsterdam-West

Een jaar geleden gingen de deuren van MC Slotervaart in Amsterdam-West definitief dicht. Waar kunnen patiënten uit Amsterdam-West nu terecht? Voor patiënten met hartklachten hebben de zorgverzekeraars een afspraak gemaakt met Cardiologie Centra Nederland (CCN).

Deze maand heeft CCN een nieuwe locatie geopend op het Osdorpplein (nr. 357). Patiënten met hartklachten kunnen daar zonder wachttijd terecht. “Voor patiënten en huisartsen is dit een verademing”, aldus Katrin Wenzel, locatiemanager in Osdorp. Met een verwijzing van de huisarts wordt deze zorg volledig vergoed door de zorgverzekeraar (na eigen risico).

Mostapha el Amrani is de managing cardioloog van deze nieuwe locatie. Mostapha is getogen Amsterdammer, opgeleid tot cardioloog in Amsterdam UMC locatie Vumc. Mostapha: “Bij CCN zijn alle processen zo ontworpen dat de patiënt echt centraal staat. Hierdoor heb ik als cardioloog alle tijd en aandacht voor mijn patiënten en word ik niet afgeleid door bijzaken.”

Het team is samengesteld uit professionals met diverse achtergronden. “Patiënten die moeite hebben met de Nederlandse taal helpen wij waar mogelijk in hun moedertaal. Als het om je hart gaat, is dat wel zo prettig”, aldus el Amrani.

In maximaal 2 uur krijgt een patiënt alle nodige onderzoeken en wordt er een antwoord gegeven op de vraag: ‘Is het mijn hart, of niet?’ Als het nodig is vindt er behandeling plaats met medicatie of worden er in samenwerking met de Amsterdamse ziekenhuizen vervolgonderzoeken of ingrepen gepland. Sommige patiënten komen in aanmerking voor telemonitoring.

El Amrani: “Met behulp van apparatuur thuis houden wij de patiënt in de gaten. Zien wij in de thuismetingen afwijkende waarden? Dan nemen wij contact op met de patiënt. Zo nodig kan de patiënt snel door ons gezien worden. Dit geeft veel patiënten een heel veilig gevoel. Ook geeft het patiënten meer inzicht in hun ziekte en het effect van leefstijl op hun conditie. Nog beter dan patiënten genezen is natuurlijk om ziekte te voorkomen.”

CCN verwijst voor meer informatie naar de website en nodigt bij vragen uit vrijblijvend een e-mailtje te sturen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 30-12-2019

 

Dec 30, 2019
Loading posts...